Skip to main content

Photobook Week Aarhus

photobookweek.org

I 2014 gik Galleri Image og Arkitektskolen sammen i et samarbejde om Danmarks første og eneste fotobogsfestival. Photobook Week Aarhus (PWA) er sidenhen blevet en af de vigtigste årlige begivenheder på verdensplan omhandlende fotobogen med udgivelsesprojekter, konferencedeltagelse, internationale samarbejder og intitativer, der styrker globale netværker. Vi har udstillet publikation fra hele verden, samlet eksperter til talks og paneldiskussioner og afholdt online events. Vi har produceret kunstnerbøger, akademiske publikationer, performances, workshops og konferencer. Hver udgave af PWA afsluttes med et offentligt bogmarked, hvor kunstnere og forlag kan udveksle deres værker og erfaringer i et inkluderende og uprætentiøst rum, og hvor fotobogselskere og amatører har mulighed for at starte eller udvide deres egen fotobogssamling.

Photobook Week Aarhus repræsenterer en løbende undersøgelse af fotobogens udvikling og lader publikum opleve og tage del i et essentielt område af kunstscenen på nært hold. Her formidles fotobogen i et aktuelt og historisk perspektiv til den brede offentlighed samt til dem, der arbejder professionelt med fotobogen og fotografiet, uanset om de gør det fra et kunstnerisk, formidlingsmæssigt eller akademisk udgangspunkt.

Ifølge vores deltagere og samarbejdspartnere er PWA et særligt mødepunkt, som er anerkendt for dets atmosfære og ånd, og er blevet kaldt ”fotobogens tænketank”. Det er ikke blot en platform, hvor kunstnere og forlæggere kan vise og sælge deres bøger, det er også et rum, hvor samlere, researchere, kritikere og bogmagere kan dele deres viden og oplevelser. Kuratorer fra hele verden har været inviteret til at udvælge gamle såvel som nye kunstner- og fotobøger, blade og zines, kommercielle udgivelser og selvudgivelser for at præsentere dem på udstillinger, der fremhæver deres regionale, tematiske og historiske kontekst. Denne formidling gør det muligt at stille kritiske spørgsmål til fotobøgers ophav og indflydelse foruden at være en undersøgelse og værdsættelse af det kunstneriske håndværk, der ligger bag. 

Photobook Week Aarhus har sin egen hjemmeside, hvor man kan gå på opdagelse. Klik her.

Hovedkurator
Moritz Neumüller, kurator, underviser, forfatter og PhD, Barcelona

Kurator team

 • Beate Cegielska, leder af Galleri Image, Aarhus
 • Anne Elisabeth Toft, lektor og PhD i arkitektur og fotografi, Arkitektskolen Aarhus
 • Jesper Rasmussen, billedkunstner, tidligere rektor, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus

Festivalens internationale Advisory Board består af:

 • Irene Attinger, kurator
 • Kyungwoo Chun, kunstner
 • John Fleetwood, kurator
 • Russet Lederman, forfatter og samler
 • Carole Naggar, kurator
 • Thyago Nogueira, kurator og fotograf
 • Mette Sandbye, Professor i fotografi og kunsthistoriker
 • Louise Wolthers, kunsthistoriker og forfatter
Photobook Week Aarhus
Gennemse Photobook Week Aarhus Arkiv →
NewsPhotobook Week Aarhus
26 October 2023

Book launch: Ghost Ocean by Maja Ingerslev

On…
NewsPhotobook Week Aarhus
14 September 2023

Our World is Beautiful. Call for artists working with AI for visual storytelling

For…
NewsPhotobook Week Aarhus
10 November 2022

PWA 2018 Dummy Award: an essay on the concave city corner

In…