Skip to main content

Hvordan arbejder kunstnere med fotografi og krop i en kultur, hvor vi alle sammen fotograferer hver eneste dag? I en interviewbog udgivet af Galleri Image fortæller fire kunstnere om at levere taktiske indspark i en billedmættet kultur styret af store politiske og kommercielle aktører.

D. 4. maj kl. 15.00 afholdte Galleri Image en boglancering af New Tactics – moving in a soft field. Bogen blev introduceret af Kirstine Autzen.
D. 7. juni kl. 15.00 afholdtes en boglancering under Copenhagen Photo Festival på 
Griffenfeldsgade 27, København N, hvor bogen endnu engang blev præsenteret af Kirstine Autzen. 

Fotos påvirker i dag vores identitet, vores dialoger og leg og billeder med fotoelementer erstatter endda ofte det skrevne ord på internettet, i sms’er og på sociale apps. Udviklingen har været så radikal, at vores tid ofte af forskere refereres til som ’postfotografisk’. I bogen fortæller de fire kunstnere om, hvordan de ser deres egen rolle i en bredere visuel kultur. Kunstnerne Nanna Lysholt Hansen, Sandra Vaka Olsen, Valérie Collart og Kristoffer Ørum giver eksempler fra deres praksis og fortæller om deres observationer og inspiration.
Bogen er skrevet af cand.mag. i visuel kultur Kirstine Autzen på baggrund af kurateringen af udstillingen New Tactics – moving in a soft field, som blev vist i Galleri Image i 2018 som en del af Fotobiennalen 2018. Om baggrunden for bogen siger hun: ”Fotografi og krop har det til fælles i dag, at de begge indgår i nogle uhyre komplekse sammenhænge, hvor det kan være svært at navigere. Kunstnere er unikt rustede til at reflektere over denne udvikling: uafhængige af kommercielle interesser, supersensitive over for at opfange visuelle trends og strømninger. De er også vidende om produktion af billeder; de kender teknologien og tør udfordre den. Kunstnere tør tale om det almindeligt antagne og vende det på hovedet. Det gør det interessant at lade kunstnernes egne refleksioner komme frem og supplere udstillingsoplevelsen.”
Både det digitale billede og begrebet postfotografi har været med os i flere årtier. Alligevel er området stadig meget aktivt og levende for os, stadig nyt på en måde, og vi leder stadig efter måder at gribe det fotografiske billede på. Professor i fotografi Geoffrey Batchen var en af de første til at bruge begrebet postfotografi i 1990’erne og i bogen reflekterer han over begrebets historie og over, hvad vi kan bruge det til.

FAKTA
New Tactics – moving in a soft field er en interviewbog på dansk og engelsk udgivet af Galleri Image I 2019. Bogen er illustreret med værker fra udstillingen af samme titel, som var en del af Fotobiennalen 2018.

Bogen koster 120 kr. og forhandles igennem Galleri Image.

På samme dag som den aarhusianske boglanceringen kl. 14.00, holdte kunsteren Arko Datto en artist talk på Galleri Image.

Bogen er støttet af Statens Kunstfond, Århus Kommunes udviklingspulje og Grosserer L. F. Foghts Fond.

 

Photo: Kirstine Autzen

Photo: Kirstine Autzen

Photo: Kirstine Autzen

Photo: Kirstine Autzen

Photo: Kirstine Autzen

Photo: Kirstine Autzen