Skip to main content

D. 5. november, som en del af Photobook Week Aarhus vil den danske billedkunstner Maja Ingerslev lancere hendes nye bog “Ghost Ocean” ved søndagsbogmarkedet i Remisen, Godsbanen. Bogmarkedet åbner kl. 11, mens bogpræsentationerne, inkl. denne, vil finde sted fra kl. 14. Markedet lukker kl. 16.

Ghost Ocean
af Maja Ingerslev

Når vandmolekyler roterer i ubegribelige flokke, bevæger både døde og levende organismer sig i havet, som om begreberne liv og død nærmest var en slags materialer. Maja Ingerslevs nye bog ”Ghost Ocean” holder denne berømte dans mellem liv og død frem for læseren med papiret som det symbiotiske materiale. Forfatteren Rikke Hansen kredser i bogens essay Havet er et forundringsnet om at læse havets egen skrift, også som en måde at reflektere over den aktuelle krise i havet omkring Danmark på.

Bogudgivelsen er støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

Bogen ”Ghost Ocean” er blevet til i forbindelse med Maja Ingerslevs installation ”Ghost Ocean” på udstillingen ”Amazing Nature”, Kunstcentret Silkeborg Bad, 2023.

”A Drop in the Ocean – An Ocean in a Drop”, Video, 14 min. 2021
”Ghost Ocean”, Papirklippet hav 30 m2. 2021
”Book of Waves”, Artists` Book, stenpapir. 2021
”A Sea in a Sea”, Video, 6 min, Artists` Book læst under vandet. 2021

Undervandsværkerne er udført i havet omkring Danmark. Værkerne er inspireret af samtidens forhold til naturen, der både kan være gensidigt livgivende og en relation af fortsat ødelæggelse, konstante forandringer, tab og et stigende havniveau som konsekvens. De hvide papirværker refererer både til døden med de hvide skeletter på havbunden og til en ny begyndelse som på et uskreven ark hvidt papir. Papiret er et skrøbeligt materiale, der inviterer beskueren til at gå på opdagelse på ny i havlandskabets tilstand og reflektere over ideer omkring vækst, nedbrydning, forandring og genskabelse.

Bogen er både på dansk og engelsk.

Maja Ingerslev
Maja Ingerslev er en dansk billedkunstner uddannet på Det Jyske Kunstakademi 2002.
Hendes værker åbner op for en poetisk reflekterende tilgang til at formidle naturens værdi gennem skrøbelige papirværker iscenesat i landskab, fotografi og video. Hun laver værker / spor / rum i naturen, der synliggør naturen og menneskets forhold til den. Konteksten er vores forhold til naturen i samtidens tidsalder, med tab af biodiversitet og klimaforandringer. Kunstværkerne kan forstås som en slags samtale med naturen i mødet mellem virkeligheden og det imaginære.
www.majaingerslev.com

Læs mere om Photobook Week Aarhus på photobookweek.org