Skip to main content

I 2018 præsenterede Photobook Week Aarhus den allerførste PWA Dummy Award, hvor vinderen ville få sin dummy udgivet som en rigtig fotobog.

Vinderen af PWA Dummy Award var an essay on the concave city corner af Stijn Van der Linden, som udkom i 2019. Galleri Image har udgivet bogen i samarbejde med Reflektor Platform med støtte fra Kvadrat. Den distribueres af Idea Books, Amsterdam, i et mediepartnerskab med European Photography.

an essay on the concave city corner er en dybdegående analyse af en personlig samling af fotografier af konkave hjørner i byen, og en undersøgelse af hjørnernes transformation fra plads til sted. Mere specifikt handler den om hvordan byen bliver til et sted. Mange socialgeografer har undersøgt spørgsmålet om hvordan plads kan sammenlignes med sted. Der er en konsensus om at plads er et mere abstrakt fænomen, hvor sted er præget af identitet og oplevelse. Pladser som gader og bygninger i en by kan for eksempel blive familiære nabolag for personer som lærer deres hjørner og vartegn at kende. Er det igennem folkets øjne at en plads bliver til et sted? Konkave hjørner er et eksempel på typiske pladser der kan findes i enhver by. De er den refleksive indadvendte vinkel af en konkav polygon, og i dette tilfælde er polygonen en karré eller en enkelt bygning. Hvordan er disse hjørner med til at forbinde den almene by med personlige oplevelser og opfattelsen af byen som et sted? Og hvordan kan fotografering gøre gadehjørner til steder? Synlighed er et vigtigt bidrag til hvordan plads og sted bliver opfattet. Eftersom fotografi er det nutidige visuelle sprogs altoverskyggende værktøj, i hvilken grad kan fotografi så bidrage til en stedfornemmelse, og til den oprigtige oplevelse af byen og dens egenskaber? Hvordan kan fotografi indfange byers stedslighed, eller i det mindste nogle af byens afgørende rumlige elementer?

Bogen blev lanceret under PWA 2019 fredag d. 4. oktober. Den kan købes i Galleri Image og online her. Du kan læse mere om PWA Dummy Award 2018 og Photobook Week Aarhus 2019 på photobookweek.org.

 

Photo: Stijn Van der Linden

Photo: Stijn Van der Linden

Photo: Stijn Van der Linden

Photo: Stijn Van der Linden

Photo: Stijn Van der Linden