Share

Nyheder

Historie

Galleri Image blev stiftet i Aarhus i 1977 som Nordens første galleri for fotografi og var igennem flere år tilmed det eneste af sin art i Danmark. I løbet af galleriets mangeårige virke har vi opnået international anerkendelse for vores udstillinger, og har desuden bidraget betydeligt til opfattelsen af fotografiet som et væsentligt og uafhængigt kunstnerisk medie i den visuelle kultur.

Galleri Image viser årligt seks til otte udstillinger og turnerer jævnligt udstillinger med danske kunstnere i udlandet. Image har gennem årene haft udstillinger med verdensnavne som Diane Arbus, Duane Michaels, Imogen Cunningham, August Sander, Christer Strömholm, Allen Ginsberg, Joan Fontcuberta, Martin Parr, Carlos Garaicoa, Wang Ningde, Mario Cravo Neto, Kyungwoo Chun, Amy Stein og Katarzyna Kozyra.
 

Galleri Image bygger i dag på en grundlæggende ambition om at vise og udbrede kendskabet til samt højne niveauet for fotografi, video- og installationskunst. Udover at præsentere udstillinger af anerkendte kunstnere, er det vores målsætning at opdage og støtte nye talenter samt virke som springbræt for danske kunstneres videre karriere. Således havde fx en ung Per Bak Jensen sin første udstilling på Galleri Image i 1981. Med skiftende udstillinger ønsker vi endvidere at fremme kunstnerisk mangfoldighed og fornyelse samt tilbyde vores besøgende gode oplevelser og nye erkendelser. Som en del af vores arbejde med at støtte unge talenter, samt efter et ønske om at bidrage til byens internationale miljø, har vi gennem de seneste år arrangeret en række residency besøg for udenlandske kunstnere.  

Galleri Image samarbejder ofte med både nationale og internationale kuratorer samt kunst- og kulturinstitutioner, og deltager på internationale festivaler. Vi tager derudover aktivt del i Nordic Photography Network, som består af vores søsterinstitutioner i Finland, Norge, Sverige og Island. I forbindelse med galleriets skiftende udstillinger afholdes flere gange årligt seminarer som knytter sig til de aktuelle udstillingers tematik, med deltagelse fra kunstnere og relevante oplægsholdere fra hele verden.  

Galleri Image har siden 2013 årligt afholdt Photobook Week Aarhus i samarbejde med Aarhus Arkitektskole. Programmet til Photobook Week Aarhus, der bliver kurateret af internationale eksperter under ledelse af den uafhængige kurator Moritz Neumüller, repræsenterer en undersøgelse af fotobogens rolle og udvikling som kunstnerisk medium.

I oktober 2017 kulminerede projektet FRESH EYES – International Artists Rethink Aarhus, et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter, som startede i 2013. I denne periode er elleve internationale fotokunstnere og syv forfattere blevet inviteret til Aarhus, hvor de har haft mulighed for at opleve byen på egen hånd, gå i dialog med lokalbefolkningen og sidenhen give et kunstnerisk bud på en gentænkning eller fortolkning af byen. Kunstnernes visuelle og tekstuelle fortolkninger mundede ud i en kunstbog, en udstilling i Galleri Image, oplæsninger, workshops og seminarer på Godsbanen samt foto-, lyd- og videoinstallationer i Aarhus byrum.    

I 2014 blev Galleri Image optaget i Foreningen af Kunsthaller i Danmark. Foreningen blev stiftet i 1992 og består i dag af 18 kunstinstitutioner. Besøg hjemmesiden her.

Galleri Image er støttet af Aarhus Kommune. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst støtter Galleri Images toårige udstillingsprogram.