Nyheder

Udtalelser og anbefalinger fra kunstnere

KYUNGWOO CHUN, KUNSTNER OG PROFESSOR VED COLLEGE OF ARTS, CHUNG-ANG UNIVERSITY, SEOUL, KOREA

DATO: 11. JUNI 2020

Since I first met Galleri Image's director in 2000, I have come to know Danish artists and their amazing works. Galleri Image has been steadily playing the role of the world's first professional photography institution in Scandinavia recognized by international photography and art history, and I have been able to witness it in many cities around the world for a long time including in Korea.

There are two things that curators and artists who visit Galleri Image are amazed by. First, this important institution is located in Aarhus, not in Copenhagen, the capital city, and second, it builds a vast international network with amazingly small space and manpower, bringing good influence from various artists from all over the world to the city and bringing Danish photography art to the world.

The opportunity for me to exhibit at Galleri Image was a very important part of my artistic career, and through Galleri Image, I was able to introduce the works of Danish artists to galleries and museums several times in Korea. Thanks to Galleri Image, I am also continually following Danish contemporary photography and introducing it in Korea. In the new era of communication with online and digital image, the institution of photography in a city will play a more significant role in society and connect people. And Galleri Images should be the first address for it.

Kyungwoo Chun, 
Artist and professor at College of Arts, Chung-Ang University, Seoul, Korea

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SIGNE KLEJS, BILLEDKUNSTNER OG FORMAND FOR DANSKE BILLEDKUNSTNERENS FAGFORENING (DBF)

Galleri Image har en meget vigtig position i det aarhusianske kulturlandskab - både tidligere, nu og i fremtiden: Der er ikke andre udstillingssteder som Image, der markerer sig i kraft af det unikke fokus på fotografi og linsebaseret kunst. Image udgør en væsentlig markør i forhold til spørgsmålet om bredde og diversitet i en lille storby som Aarhus.  Også netværksmæssigt er Image et internationalt knudepunkt. I stadigt stigende grad høstes frugten af Beate Cegielskas årelange internationale arbejde, for udveksling og udbredelse af lokal kunst og omvendt. Image er et markant centrum for international fotokunst.

Det tager år og kræfter at bygge et sted som Image op, igennem fokuseret og kontinuerligt arbejde, og det har stor betydning og værdi for byens kulturinteresserede. Men det er ikke kun for gæster at Image gør sig godt. Det er også et fantastisk sted at samarbejde med som udstillende kunstner. På trods af Galleriets mikroøkonomi, er kunstneren og værket første prioritet. Der er styr på alle dele af processen i forbindelse med en udstilling, og Image gør hvad der skal til og gennemfører udstillinger på allerhøjeste niveau.

Fotokunsten i dag følger udviklingen og erobrer nye medier og formater, og Image har måske ikke haft større relevans i kunstbilledet end det har nu. Hvis nogen spørger mig, vil det være på sin plads at Image fik større lokaler medfølgende en større økonomi, for også i fremtiden at sikre galleriets og for kunstens udviklingspotentiale kan forløses.

Signe Klejs
Billedkunstner og formand for Danske Billedkunstnerens Fagforening (DBF)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HANNE NIELSEN & BIRGIT JOHNSEN, BILLEDKUNSTNERE

Vi har gennem tiden haft stor glæde af Galleri Images store kunstneriske netværk både herhjemme og i udlandet. Galleri Image har generøst delt ud af deres mange faglige kontakter, udenlandske kunstnere og kuratorer via møder, og på eget værksted har vi fået muligheden for at præsentere vores arbejde og via artisttalks, hvor de udstillende kunstnere præsenterer deres arbejder.

I 2009 introducerede Galleri Image os for kuratorerne for Pingyao International Photography Festival, og det endte ud med at Galleri Image kunne invitere os til fotofestival i Pingyao, Kina, hvor vi viste et stort videoværk, Camaraderies. Her mødte vi kinesiske kunstnere og kuratorer, og Galleri Image/Beate Cegielska introducerede os blandt flere for kurator Pei Yan. Det er blevet til over 10 års god og faglig kontakt. I 2019 blev Pei Yan igen inviteret på research i Danmark af Galleri Image sammen med Feng Boyi, en international anerkendt kinesisk kurator (der i 2015 kuraterede udstillingen A New Dynasty på ARoS). I den forbindelse var Beate Cegielska vært for de kinesiske gæster, hvor hun i samarbejde med Statens Kunstfond arrangerede møder med et udvalg af danske kunstnere i København og Aarhus og også et møde hos os, hvilket resulterede i at vi blev inviteret til at udstille på et nyt kunstmuseum i Sydkina 2020 og blev via kontakten med Pei Yan ved samme lejlighed udvidet til en research rejse i Kina.

Via Galleri Images samarbejde med Art Weekend Aarhus fik vi et værkstedsmøde med kurator Alexandra Ksiezopolska fra The Laźnia - Centre for Contemporary Art i Gdańsk, der senere resulterede i en solo udstilling der i 2015.

Vi udstillede selv i galleriet i forbindelse med Galleri Images 40 års jubilæum i 2017. Det var et utroligt fint samarbejde, hvor alt kunne lade sige gøre indenfor de økonomiske rammer, der var til rådighed, og vi endte da også med at bygge galleriet helt om.

Galleri Image har forsat gennem årene vist både national og international foto- og videokunst af høj kvalitet af både yngre og etablerede kunstnere, hvoraf mange ikke før er blevet vist i Danmark.

Vi oplever at Galleriet og Beate Cegielska høster megen anerkendelse rundt omkring, og kunstnere og kuratorer rejser gerne fra den anden side af jorden for at udstille i regi af Galleri Image, holde artist-talks eller deltage i seminarer. Vi tror selv, at det der ofte gør forskellen, er at Galleri Image er i stand til at vedligeholde kontakterne, være i løbende dialog om kunst og sørge for faglig sparring, hvor man bidrager og vidensdeler på tværs af institutioner, lande og kulturer.

Vi har gennem årene deltaget i mange af Galleri Images arrangementer med godt fagligt udbytte. Det har eksempelvis været meget berigende gennem et seminar at få indblik i russisk fotografi gennem historien formidlet af en anerkendt kunsthistoriker fra Moskva, Irina Chmyreva, der på samme tid ligeledes kuraterede en udstilling med unge russiske fotografer på galleriet. Det bekendtskab medførte at vi blev inviteret til at udstille på Photovisa, IV International Festival of Photography, Krasnodar, RU i 2012 og senere til at være en del af juryen.

Galleri Image tilbyder således noget, som andre institutioner i Aarhus ikke på samme måde tilbyder. Vi tænker det er vigtig for en by som Aarhus at have ikke-kommercielle gallerier (kunsthaller) som Galleri Image og at nye og større lokaler kan være med gøre det muligt for Image at vise andre typer værker, udvikle galleriet yderligerem og give galleriet den synlighed, det fortjener.

Hanne Nielsen & Birgit Johnsen
Billedkunstnere

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LASSE KROG MØLLER, BILLEDKUNSTNER

Galleri Image har i mine øjne altid stået som et udstillingssted med et program af høj kvalitet og gennem de nu rigtig mange år, jeg har fulgt Galleri Image, er der særlig to ting, der må fremhæves: Galleri Image har evnet at have et internationalt udsyn, der har bragt international fotografisk kunst til byen, også i tider hvor andre af byens kunstinstitutioner ikke i særlig høj grad har haft den interesse.
Det andet forhold, der må fremhæves er: Nok hedder det et fotografisk galleri, men Galleri Image har formået at betragte begrebet fotografi i sin allerbredeste og kategoriudvidende forståelse af ordet, således at Galleri Image ofte præsenterer udstillinger, der netop sprænger og udvider kategorien fotografi.

Lasse Krog Møller
Billedkunstner

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------