Raiz af Helena Gonçalves

Seneste nyt fra Galleri Image

Raiz af Helena Gonçalves

Fra May 07, 2021 16:00 til June 27, 2021 17:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 163

Raiz af Helena Gonçalves

Galleri Image præsenter soloudstillingen Raiz af den portugisiske kunstner Helena Gonçalves.

Raiz
(rødder) er en serie af iscenesatte fotografier, genskabte billeder af en indre fantasiverden: De dannes ud fra et arkiv af minder, bekymringer, som dele af en personlig dagbog. Lag fra et obskurt rum, som omhandler hvad hvad vi består af. Formodede udspil, som ikke ønsker at genskabe virkeligheden, men snarere hvordan det forunderlige møde mellem det synlige og det usynlige bliver til. 

Repræsentationer bag repræsentationer, immobile figurer, eller i en næsten umærkbar gestus, uidentificerede, ekspressive kroppe, intentioner. Næsten alle fotografierne dannes af mørket, viser mennesker, dyr, natur, eller små nuancer af (kaotisk) civilization. Værkernes tekstur i det alternative rum mellem jord og tjære, græs og cement. Scenariet hvor objekter og dyr kommer frem, giver værkerne en mærkværdig aura. Vi fordyber os i forfatterens verden, en rejse gennem billeder som bringer sammen, separerer, og forvirrer følelserne: Intet er lineært. I det frosne billede forsvinder vi en sky af muligheder.


Om kunstneren
Helena Gonçalves (f. 1978) er en portugisisk fotografisk kunstner som bor og arbejder i Portimão. Gennem hendes karriere har hun arbejdet med iscenesatte rum, der både har været opbyggede og virkelige, med lang eksponering, der peger lyset mod dele af billedets scener. Hendes fotografi præsenterer de mærkværdige øjeblikke mellem det synlige og det usynlige -- lys der males på et sort lærrede. Resultatet er dele af en underverden, et nyt lag af vores virkelighed. Hendes værker er blevet udstillet i en række gallerier, festivaler og udstillingssteder i Portugal, Frankrig, Italien, Spanien, Tjekkiet, m.fl. Hun er medstifter af Black Box Atelier og underviser ved Ar.Co., Atelier de Lisboa og Etic. Siden 2000 har hun desuden været fotograf for teatergruppen Útero. 
Raiz blev først udstillet i 2018 i Antiga Gráfica Alvalade, Lissabon. Udstillingen er Helena Gonçalves’ første i Danmark. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og William Demant Fonden.