Raiz af Helena Gonçalves

Seneste nyt fra Galleri Image

Raiz af Helena Gonçalves

Fra May 28, 2021 16:00 til June 27, 2021 17:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 749

Raiz af Helena Gonçalves

Galleri Image præsenter soloudstillingen Raiz af den portugisiske fotograf Helena Gonçalves.

Raiz (rødder) består af en serie iscenesatte fotografier, genskabte billeder af en indre fantasiverden: De bliver dannet ud fra et arkiv af minder og bekymringer, som dele af en slags personlig dagbog. De er lag med ophav i et obskurt rum, omhandlede vores tilblivelse. Formodede udspil, som ikke ønsker at genskabe virkeligheden, men hvori synlige og usynlige øjeblikke kan forenes. 

Repræsentationer bag repræsentationer, immobile figurer, eller i en næsten umærkbar gestus, uidentificerede, ekspressive kroppe, intentioner. Næsten alle fotografierne dannes af mørket, viser mennesker, dyr, natur, eller små nuancer af (kaotisk) civilization. Værkernes tekstur i det alternative rum mellem jord og tjære, græs og cement. Scenariet hvor objekter og dyr kommer frem, giver værkerne en mærkværdig aura. Vi fordyber os i forfatterens verden, en rejse gennem billeder som bringer sammen, separerer, og forvirrer følelserne: Intet er lineært. I det frosne billede forsvinder vi en sky af muligheder.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Rui Prata, Imago Lisboa, og Portugals Ambassade i Danmark.

Portugisiske Ambassadør, João Maria Cabral, vil være til stede til åbningen d. 28. maj kl. 16-18.

Vi gør opmærksomme på at adgang til Galleri Image fortsat afhænger af at gæster kan fremvise et gyldigt coronapas. 

Om kunstneren
Helena Gonçalves (f. 1978) er en portugisisk fotografisk kunstner, som bor og arbejder i Lissabon. Gennem hendes karriere har hun arbejdet med iscenesatte rum, der både har været opbyggede og virkelige, med lang eksponering, der peger lyset mod dele af billedets scener. Hendes fotografi præsenterer de mærkværdige øjeblikke mellem det synlige og det usynlige - lys der males på et sort lærrede. Resultatet er dele af en underverden, et nyt lag af vores virkelighed. Hendes værker er blevet udstillet i en række gallerier, festivaler og udstillingssteder i Portugal, Frankrig, Italien, Spanien, Tjekkiet, m.fl. Hun er medstifter af Black Box Atelier og underviser ved Ar.Co., Atelier de Lisboa og Etic. Siden 2000 har hun desuden været fotograf for teatergruppen Útero. Udstillingen er Helena Gonçalves’ første i Danmark. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Instituto Camões, Portugals Ambassade i Danmark og William Demant Fonden.