The Color of Water af Sarah Schorr

Seneste nyt fra Galleri Image

The Color of Water af Sarah Schorr

Fra March 12, 2021 16:00 til May 02, 2021 17:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 274

The Color of Water af Sarah Schorr

Galleri Image præsenterer udstillingen The Color of Water af den amerikanske kunstner Sarah Schorr
The Color of Water
, er en undersøgelse af et livsvigtigt element: vand. Hvilken farve har vand? Svaret findes både i videnskaben og følelseslivet, men svaret er også undvigende og skiftende. Gennem de dobbelte processer som er undersøgelsen af farve- og følelsesgradueringer, følger Schorr de flygtige refleksioner af lys og stemning i vand. Hvordan bevarer vi denne ressource for kommende generationer?

Når man træder ned i vand, om end overfladen er mat eller klar, træder man både ned i en fysisk passage og på en metafysisk sti. Punktet for denne indtrængen skaber overfladespænding. Et skift i trykket medfører en rystende væske som gennemtrænges. Luften reduceres og forsvinder. Lyd ændrer sig; musik bliver forvrænget og forandret. Fra sølv til sort til smaragdgrøn: vand er sjældent bare blåt. Nogle gange er havet en buldrende rød, farvet af dybhavsalger. Disse overgange åbner op for en ny refleksiv proces, opfordrer til overvejelser omkring opmærksomhed, kropslighed og bevægelighed i vores mediemættede samfund. Schorrs arbejde svarer ikke på det retoriske spørgsmål: Hvad er farven på vand? I stedet er projektet en invitation til at engagere sig i en undersøgende og overvejende proces.

The Color of Water tager afsæt i Schorrs egen introduktion til vinterbadning nær Aarhus. Her fandt hun sig selv draget gang på gang af Ballehage Strand igennem skiftende sæsoner. Dermed påbegyndtes en fotografisk undersøgelse af vand og de refleksive processer det sætter i gang. The Color of Water består af sammenvævede værker af Sarah Schorr: Osmosis, Riptide og Ephemeral Metallics. I forbindelse med udstillingen arrangeres et seminar og en række workshops, herunder Schorrs M.I.N.T workshop for unge, der inviterer deltagerne til at gå ned i gear for at opleve naturen, og den interaktive performance Water(Color÷Code), som undersøger farvens subjektive natur, billedets permeabilitet og vores egen subtile accept af den gennemtrængende digitalisering af vores oplevelser. Water(Color÷Code) er udviklet I samarbejde med Gabriel Pereira og Carlos Oliveira. Udstillingen består desuden af The Color of Water: Algorithmic Sea, et værk og en performance udarbejdet i samarbejde Gabriel Pereira and Carlos Oliveira.

Om kunstneren:  
Sarah Schorr er en amerikansk fotograf, forsker, og underviser. Hun har en MFA i fotografi fra The School of Visual Arts i New York og en Ph.d. i sociale praksisser omkring fotografi og sociale medier fra Aarhus Universitet. Hendes værker har været udstillet på internationalt anerkendte udstillingssteder som Yancey Richardson Galleri og Scalo Project Space i New York. I 2020 blev Schorrs værker tildelt Julia Margaret Cameron prisen for kvindelige fotografer. Schorr bor og arbejder (og svømmer) i Aarhus. 

Læs mere på kunstnerens egen hjemmeside: sarahschorr.com

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen, A.P. Møller Fonden, William Demant Fonden og Augustinus Fonden.