In Our Nature af Mariya Kozhanova

Seneste nyt fra Galleri Image

In Our Nature af Mariya Kozhanova

Fra August 14, 2020 16:00 til September 20, 2020 17:00

Fernisering:

Hits: 1143

In Our Nature af Mariya Kozhanova

Galleri Image præsenterer udstillingen In Our Nature af den russiske kunstner Mariya Kozhanova.
Fernisering på udstillingen blev afholdt d. 14. august kl. 16.00-18.00. 

Udstillingen vil vise helt nyproducerede kunstværker bestående af fotografier og messingskulpturer, naturobjekter og guld som ikonisk farve og materiale. Værkerne i udstillingen vil forbindes og lede publikum gennem en bevægende fortælling om kulturel rammesætning overfor menneskets naturlige skønhed. Formålet er at finde tilbage til naturens balance både den ydre og den indre i os selv.

Guld anvendes som symbolsk og dekorativ farve til flere af værkerne. Kozhanova anvender en glansmaling tusch med guldblæk, som en moderne teknik, der fastholder værkerne i nutiden. Ligeledes i Kozhanovas kunstværker er guld det transformerende bindeled mellem kultur, spiritualitet og natur. Kozhanova vil sætte guld i forbindelse med naturen ved at anvende den japanske teknik kendt som ”Kintsugi”, hvor man reparerer ødelagt porcelæn og sten med guldmaling. Teknikken fremhæver det ødelagte og uperfekte som det smukkeste ved objekterne. Det overføres i Kozhanovas værker til mennesket selv, hvor vi gerne skulle anse alle vores sider som skønne og naturlige dele af os. 

Ved kombinationen af traditioner fra både øst og vest finder Kozhanova en italesættelse i visuel form om psykologiske brud, accept af forandringer og om skæbnen som et aspekt i menneskets liv. 

Galleri Image glæder sig til at kunne præsentere Mariya Kozhanovas første solo-udstilling i Danmark.

Udstillingen varer fra d. 14. august til d. 20 september 2020.
Galleri Image skulle have afholdt en artist talk med kunstneren i samtale med Vanja Falk, kurator ved Oluf Høst Museet, men grundet COVID-19 pandemien, er eventet desværre aflyst.

Om kunstneren 
Mariya Kozhanova, født i 1986 i Kaliningrad, bor og arbejder i Berlin. Kozhanova  arbejder med temaer om menneskelig identifikation og har en fascination med menneskets intense behov til at tro på og søge efter noget der ligger udover det sædvanlige. 
I hendes tidlige værker, Kozhanova skabt et portræt af en generation, som tilsidesatte deres egen kultur og flygtede mod den syntaktiske cosplay kulturs lånte idealer. Hun har arbejdet med minder og legender fra hendes hjemby Kaliningrad, som stadig drømmer tilbage til de preussiske tider. Tro er et tilbagevendende tema i hendes værker. 
Kozhanova har udstillet adskillige steder internationalt, bl.a. i USA, Rusland, Tyskland, Japan og Kina. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune.