Photobook Week Aarhus 2020

Seneste nyt fra Galleri Image

Photobook Week Aarhus 2020

Fra October 01, 2020 16:00 til October 04, 2020 18:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 202

Photobook Week Aarhus 2020

Photobook Week Aarhus (PWA) afholdes i år den 1.-4. oktober 2020.

Festivalen vil byde på et stort udvalg af spændende udstillinger, talks, bogmarked, omvisninger og bogpræsentationer, på lokationer der strækker sig over hele Aarhus midtby.  

PWA er Danmarks første og eneste årlige festival dedikeret til at formidle fotobogens relevans og rolle i det kunstneriske landskab. Vi har for syvende gang samlet et internationalt program med udstillinger og oplæg om tendenser i samtidskunsten og arkitekturen i fotobogsmediet. PWA 2020 vil blive afholdt hos Galleri Image, HEART Herning Museum of Contemporary Art, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Dokk1 og Arkitektskolen Aarhus. 

I år afholdes festivalen under temaet Serier, Multiplicitet, Gentagelse, og vil udforske særlige forhold og karakteristika ved fotografiet og fotobogen. Her vil der sættes fokus på fotobogens globale udbredelse, og diskutere forskellige undertemaer som fx udgivelsesformater, oplag og demokratisering versus eksklusivitet. Programmet for PWA 2020 indebærer udstillinger og oplæg med internationale og nordiske fotoforskere, fotografer, ledende kuratorer, arkitekter og mange andre kvalificerede bidragsydere.  

Det er vigtigt for det kunstneriske miljø og forlagsbranchen i Danmark at have en fotobogsfestival. Det er vores formål med festivalen at skabe det vigtige mødet mellem fagfolk og den brede offentlighed. PWA vil derfor ligeledes igen i år blive afholdt sideløbende med Art Weekend Aarhus, som er en fejring af byens kunstmiljø og -formidling.

PWA er et samarbejde mellem Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus. 

Photobook Week Aarhus 2020 er støttet af Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, Dreyers Fond, Augustinus Fonden, Instituto Camões, Nordea-fonden, Sonning Fonden og Det Obelske Familiefond.

Mere information om festivalen kan findes på http://photobookweek.org/