Anushree Fadnavis

Fadnavis er uddannet fotojournalist, og hendes kunstneriske udtryk er følgelig journalistisk, dokumentarisk og iagttagende. I forhold til konceptet bag FRESH EYES-projektet kunne få øjne være friskere; Hendes ophold i Århus var også første gang, hun rejste uden for Indien.
Udstillingsperiode:
09-08-2022 - 09-08-2022
Medie:
Fotografi
Titel:
Anushree Fadnavis
Kunstner:
Den indiske kunstner Anushree Fadnavis besøgte Aarhus på residency i forbindelse med FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus i 2016. Fadnavis har studeret fotojournalistik på Udaan School of Photography i Mumbai. Hendes kunstneriske udtryk er følgelig journalistisk, dokumentarisk og iagttagende. Hendes fotografiske praksis drejer sig ofte om personer i transit i Mumbais hurtigt pulserende byliv, og hun er derfor vant til at vende sit kamera mod en by og dens indbyggere. I forhold til konceptet bag FRESH EYES-projektet kunne få øjne være friskere; Hendes ophold i Århus var også første gang, hun rejste uden for Indien.
I Anushree Fadnavis mest kendte arbejde, serien #traindiaries fra 2014, indfanger hendes kamera kvindelige rejsende i de endeløse tog, der fungerer som byens blodårer. Her har hun opnået en personlig og individuel skildring af de mennesker, som let kunne forsvinde i masserne. Samtidig dokumenterer hun forholdet mellem de rejsende, der ofte knytter stærke bånd på deres daglige rejser fra A til B. #traindiaries har været et igangværende projekt de sidste 3 år og er blevet udstillet på Indian Photography Festival i 2016, som blev afholdt i Hyderabad, Indien. Det blev også udstillet på Serendipity Arts Festival i Goa, Indien i 2016.
Fadnavis var også en panelist på Indian Photography Festival sidste år, som blev afholdt i Hyderabad, samt taler på TedXEMWS, afholdt i januar 2017Anushree Fadnavis har været omtalt i Indiens første Instagram-baserede magasin Kartha Collective, og har arbejdet på et projekt med National Film Board of Canada
Se etindslag om baggrunden for #traindiaries her: http://www.bbc.com/news/blogs-trending-35199536
Website: http://anushreefadnavis.weebly.com/
Instagram : https://www.instagram.com/anushree_fadnavis/?hl=en