Miriam O’Connor

I irske Miriam O’Connors værker bliver hverdagsindtryk transformeret til kunstneriske udtryk gennem hendes ekstraordinære talent for at observere skønheden i det tilfældige. Under sit besøg i Aarhus påtog O’Connor sig rollen som den typiske turist og besøgte byens hot spots på jagt efter noget nyt i det allerede velkendte.
Udstillingsperiode:
01-08-2014 - 31-08-2014
Medie:
Titel:
Miriam O’Connor
Kunstner:
I irske Miriam O’Connors værker bliver hverdagsindtryk transformeret til kunstneriske udtryk gennem hendes ekstraordinære talent for at observere og fornemme skønheden i det tilfældige.

I sit arbejde for FRESH EYES reflekterer O’Connor over, hvad det betyder at se en by, som er blevet fotograferet utallige gange af turister og beboere, med nye, friske øjne. Hun er nysgerrig på, om noget nyt vil komme frem, hvis man ændrer blikkets retning og dermed skifter fokus.

Under sit besøg i Aarhus påtog O’Connor sig rollen som den typiske turist og besøgte byens hot spots på jagt efter noget nyt i det allerede velkendte. Hendes ’turistrute’, hvor hun lod sig føre væk fra sit oprindelige spor, greb tilfældige møder og kiggede den anden vej, formede hendes unikke tilgang til en gentænkning af byen. I præsentationen af dette nye værk er O’Connor også interesseret i at inddrage de materialer og redskaber, som hjalp hende med at navigere rundt i byen, såsom turistkort, håndskrevne noter og brochurer eller mundtlige vejanvisninger fra folk, hun mødte på sin vej.  

Biografi
Den irske fotograf, Miriam O’Connor, bor og arbejder i Cork, Irland. Hun har en bachelor i fotografi fra Dublin Institute of Technology og færdiggjorde i 2011 en Research Master på Institute of Art, Design & Technology, Dun Laoghaire.
Med inspiration i hverdagens sprog, syn og lyde beskæftiger O’Connors praksis sig ofte med indhold, der både reflekterer hendes hverdagsomgivelser og hendes daglige oplevelser som fotograf. Hendes projekter har udforsket temaer omhandlende det at observere og anskue; forholdet mellem kameraet og subjektet; cirkulationen og forbruget af billeder og kompleksiteten i fotografisk repræsentation. Hun anvender ofte intelligens og humor som redskaber til at kommunikere hendes fotografiske efterforskning.

Hendes arbejde har været udstillet og distribueret ekstensivt med features i tidsskrifter og andre publikationer, heriblandt Camera Austria, Source Photographic Review, The New York Times og The Guardian.

Nyere soloudstillinger inkluderer Sternview Gallery, Cork, Galleri Image, Danmark, The Third Space Gallery, Belfast og festivalen ’THERE THERE’ i Cork, kurateret af Stag & Deer. I 2012 modtog O’Connor The Alliance Française Award, som inkluderede et residency på The Centre Culturel Irlandais i Paris. I 2015 modtog hun The Emerging Irish Artist Residency Award [EIARA], som indeholdt én måneds residency på Burren College of Art, Co. Clare. Hun har produceret to fotobøger, Attention Seekers (2012, udgivet af Galleri Image og PogoBooks i Berlin) og The Legacy Project (2013), kommissioneret af The National Women’s Council of Ireland. Hun var en af de udvalgte kunstnere til Greetings from Ireland (2015) og New Irish Works I & II (2013, 2016). I samarbejde med Galleri Image producerer hun i øjeblikket nye værker til FRESH EYES, som vil blive udstillet under Aarhus Kulturhovedstad 2017.

Hjemmeside: www.miriamoconnor.com