Nyheder

I Demorummet - Preservation af Blythe Taylor

D. 9. marts åbner udstillingen Preservation af Blythe Taylor i Demorummet. Udstillingen fortsætter til d. 18. maj. 

I videoværket Preservation ser vi kunstneren Blythe Taylor (UK) arrangere en samling hjemmelavede fødevarer omhyggeligt på en sort bordplade. En efter en sætter hun fire sylteglas fyldt med chilisauce, surkål og peberfrugt-tomat chutney. Hun fuldender tableauet med en lærredssæk fyldt med tørret hvidløg og en skål kogte, dampende varme hestebønner.

Med sin enkle grå baggrund og dramatiske sidebelysning minder videoen om det 17. århundredes hollandske stillebens malerier, der ofte fremviste luksusfødevarer for at ophæve den internationale handel. Men Preservation viser nærmest det modsatte: Den hyperlokale og individualiserede økonomi bag hjemmedyrket mad.

I dag kan disse fødevarer udløse debatter om bæredygtig fødevareproduktion, global handel efter Brexit og endda madhamstring under pandemien. Men med dette arbejde overvejer Taylor også rollen som overskydende fødevareproduktion i den historiske udvikling af klassesamfund og i sidste ende i undertrykkelsen af kvinder, hvis underkastelse kan spores tilbage til udviklinger inden for landbruget.

Om kunstneren
Blythe Taylor bruger filmmediet til at udforske sine interesser i marxistisk teori og, på det seneste, økologi. Havearbejde er blevet et essentielt element i hendes kunstneriske praksis; såning, beplantning, høst, opbevaring og konservering af fødevarer, der er dyrket i hendes lille kolonihave. Tidligere projekter har undersøgt spørgsmålet om gentrificering og 'kunstnerens position' inden for denne proces. Taylor studerede filmfremstilling ved Kingston University London og dimitterede i 2015. Hun arbejder i øjeblikket med AirSpace Gallerys studios i Stoke-on-Trent, Storbritannien.

Call & Response
Preservation er den sjette udstilling i Call & Response, et eksperimentelt projekt, der aktiverer to vinduesgallerier (The Demo Room i Aarhus, Danmark og AirSpace Gallery i Stoke-on-Trent, UK) som steder for fælles udstillingsfremstilling. Call & Response er struktureret som en frem og tilbage udstillingsserie, hvor en udstilling er lavet i direkte respons til en anden.
I maj 2021 åbner den danske kunstner Lise Skou en soloudstilling, der agerer som svar til Preservation i Demorummet. Taylor og Skou vil fortsætte deres visuelle dialog med en duoudstilling i vindueslokalet i AirSpace Gallery i oktober 2021.

Du kan læse mere om Demorummet på vores hjemmeside eller læse om tidligere udstillinger på demorummet.dk

Call & Response er kurateret af Pamela Grombacher, i samarbejde med AirSpace Gallery og Galleri Image.
Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune (Kulturudviklingspuljen), Arts Council England, og Stoke-on-Trent City Council.