DANSK SEKTION Generelle sider - DANSK

Nyheder

Kontakt

Galleri Image
Vestergade 29
8000 Aarhus C

Tlf: 86 20 24 29

Åbningstider: tirsdag - søndag kl. 13 - 17

Leder: Beate Cegielska
Gallerimedarbejder: Asta Marie Ahlmann Nyyssönen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.galleriimage.dk

Nyheder

Liste med links

Fotografer / Photographers
Mette Bersang (DK)Charlotte Haslund-Christensen (DK)Michelle Eistrup (DK)Pernille Koldbech Fich (DK)Camilla Holmgren (DK)Nicolai Howalt (DK)Astrid Kruse Jensen (DK)Adam Jeppesen (DK)Ditte Haarløv Johnsen (DK)Mette Juul (DK)Carsten Langkilde (DK)Gitte Lauritsen (DK)Fred Licht (USA)Hans E.Madsen (DK)Jeanette Land Schou (DK)Jacob Aue Sobol (DK)Saul Shapiro (DK)Trine Søndergaard (DK)Ebbe Stub Wittrup (DK).

Gallerier / Galleries
Fotogaleri Ibis (SF)Galerie 4 (CZ)Galleri Image (DK), Galleri PK Photo (DK)Fotografisk Center (DK)Noorderlicht (NL)Peter Lav PHOTO GALLERY (DK)Prague House of Photography (CZ)Spark (DK)Aarhus Festuge (DK).

Museer / Museums
Museet for Fotokunst (DK)Det Nationale Fotomuseum - Det Kgl. Bibliotek (DK)Kunsthal Aarhus (DK)Danmarks Fotomuseum (DK).

Undervisning / Education
Fatamogana (DK)Fotografisk Skole (DK)Højbjerg Fotografiske Værksted (DK)Krabbesholm Højskole (DK)Skolen for Fotografi (DK).

Foreninger / Unions
Billdkunstnernes Forbund (DK)Billedkunstrådet (DK)ProKK (DK)Århus Kunstforening af 1847 (DK).

Tidskrifter / Magazines
Katalog (DK)Aperture (USA)FILTER - for fotografi (DK).

Kalendere / Calenders
Guide.dk (DK)Kunsten.nu (DK)Kopenhagen (DK)Kultunaut - elektronisk kulturguide (DK).

Diverse / Various
Aarhus billedkunstcenter (DK)Billedkunstcentrets Studiesamling (DK)Center for Kultur og Udvikling (DK)Kulturhus Århus (DK)Midt i Kunsten (DK)Kunstfotografer m.m. (DK)Kunstindex Danmark - Weilbachs Kunstnerleksikon (DK).

Nyheder

Historie

Galleri Image er en ikke-kommerciel kunsthal for fotobaseret kunst. Det blev stiftet i Aarhus i 1977 som Nordens første fotogalleri og var igennem flere år det eneste af sin art i Danmark. Galleriet er bygget på en ambition om at udbrede kendskabet til fotografi, video- og installationskunst. Vi viser årligt fem til seks udstillinger og har haft udstillinger med verdensnavne som Diane Arbus, Duane Michaels, August Sander, Imogen Cunningham, Christer Strömholm, Allen Ginsberg, Joan Fontcuberta, Martin Parr, Carlos Garaicoa, Wang Ningde, Mario Cravo Neto, Kyungwoo Chun, Amy Stein og Katarzyna Kozyra.

I forbindelse med galleriets skiftende udstillinger afholdes flere gange årligt seminarer, som knytter sig til de aktuelle udstillingers tematik, med deltagelse af kunstnere og relevante oplægsholdere fra hele verden. Udover at præsentere udstillinger af anerkendte kunstnere, er det vores målsætning at støtte nye talenter. Som en del af vores arbejde med at støtte unge talenter og i ønsket om at bidrage til byens internationale miljø, har vi gennem de seneste år arrangeret en række residency besøg for udenlandske kunstnere. Vi samarbejder både med nationale og internationale kuratorer samt kunst- og kulturinstitutioner, og deltager på internationale festivaler. De seneste år har vi kurateret internationale vandreudstillinger i Asien, bl.a. i Kina, Korea og Indien, såvel som i adskillige Europæiske lande. Vi tager derudover aktivt del i Nordic Photography Network, der består af vores søsterinstitutioner i Island, Finland, Norge og Sverige.

Galleri Image har siden 2013 årligt afholdt Photobook Week Aarhus i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus. Programmet til Photobook Week Aarhus repræsenterer en undersøgelse af fotobogens rolle og udvikling som kunstnerisk medium. Se hjemmesiden her

I 2013 iværksatte Galleri Image projektet ligeledes FRESH EYES – International Artists Rethink Aarhus, et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter i forbindelse med Aarhus Kulturhovedstad i 2017. I denne periode blev 11 internationale fotokunstnere og 7 forfattere inviteret til Aarhus, der kulminerede i en byrumsudstilling og en kunstbog om Aarhus.

I 2014 blev Galleri Image optaget i Foreningen af Kunsthaller i Danmark. Foreningen blev stiftet i 1992 og består i dag af 18 kunstinstitutioner. Se hjemmesiden her.

Herudover er vi en del af PARALLEL: European Photo Based Platform, som støttes af Europakommissionen gennem kulturprogram Creative Europe. Parallel består af et netværk af internationale kulturinstitutioner og festivaler i Europa med portugisiske Procur.arte som tovholder. Projektet er blandt andet etableret for at styrke samarbejdet i den europæiske fotokunstverden. Se hjemmesiden her

For mere information om Galleri Images fortid og fremtid, kan du gå på udkig i vores arkiv eller læse vores visionsfolder.
 
Aktuelt rubrik på forsiden DANSK
1-jansen-van-staden-untitled-01-06a62bef-3f03-415c-996e-3184270d4264