Filmvisning: "I've Got a Little Problem"

For første gang i Danmark præsenterede Galleri Image og Nydanskeren Jimbuts Kulturforening dokumentarfilmen "I've Got a Little Problem" om den verdensberømte kinesiske kunstfotograf Ren Hang (1987-2017), og hans kamp for at være kunstner, hvis arbejde og liv ikke var accepteret af den kinesiske stat og samfund.
Udstillingsperiode:
23-04-2022 - 23-04-2022
Medie:
Titel:
Filmvisning: "I've Got a Little Problem"
Kunstner:
For første gang i Danmark præsenterede Galleri Image og Nydanskeren Jimbuts Kulturforening dokumentarfilmen "I've Got a Little Problem" om den verdensberømte kinesiske kunstfotograf Ren Hang (1987-2017), og hans kamp for at være kunstner, hvis arbejde og liv, som homoseksuel med depressioner, ikke var accepteret af den kinesiske stat og samfund. 

Tidspunkt: lørdag d. 23. april, kl. 14
Sted: Øst for Paradis, Paradisgade 9C, 8000 Aarhus. 

I Kina er seksualitet ikke noget man udtrykker og særligt ikke, hvis man vil udforske den igennem kunstværker. Alligevel havde den kinesiske kunstfotograf Ren Hang et ønske om præcis at undersøge seksualitet i Kina. Ren Hang er særligt kendt for sine nøgenfotografier, hvilket ikke er tilladt i Kina, og hans fotografier blev ofte behandlet som pornografi. Samtidig var han en LGBT+ person, som led af depressioner, hvilket stadig er et tabu i Kina i dag. 

I dokumentaren får man et indblik i en uafhængig fotokunstners praksis, og oplever, hvordan han navigerer omkring forskellige tabuer, som seksualitet, seksuel orientering, censur og psykisk sygdom. Det er et poetisk og personligt billede af en hårdt arbejdende kunstner, hvis liv blev voldsomt belastet både af omverdens pres og sit eget sind. Ren Hang nåede aldrig at se filmen, da han i 2017 tog sit eget liv før premieren på dokumentaren. 

Information om filmen
Filmens varighed: 44 min.
Sprog: Kinesisk med engelske undertekster
Instruktør: Ximing Zhang (CHN)
Om instruktøren: Ximing Zhang (CHN) er født i 1985 i Liaoning i det nordøstlige Kina. Han har studeret på Beijing Institute of Graphic Communication med animation som hovedfag. 

Information om tid og sted
Tidspunkt: lørdag 23. april, kl. 14
Sted: Øst for Paradis, Paradisgade 9C, 8000 Aarhus.
Pris: 70 kr. for voksne, 50 kr. for studerende, pensionister og børn under 18.

Filmen blev præsenteret som et supplement til forestillingen Ren Hang in Peace (R.H.I.P.) på Galleri image fra 22.-28. april. 

I anledning af forestillingen blev foredraget Fotografi i Kina og dets historier med Dr. Marine Cabos-Brullé afholdt den 26. april kl. 10 - 12. Visningen af filmen "I've Got A Little Problem" i Danmark blev præsteret af Nydanskeren Jimbuts Kulturforening og Galleri Image. 

Visningen af filmen blev støttet af S. C. Van-fonden.