Foredrag: Extension of Meanings: Text and Image in Contemporary Chinese Photography

Galleri Image afholdte i forbindelse med vores udstilling Towards Evenings, My Heart af Chen Zhe foredraget Extension of Meanings: Text and Image in Contemporary Photgraphic Works med udstillingens kinesiske kurator Yining He med Chen Zhes værker som springbræt.
Udstillingsperiode:
10-12-2022 - 10-12-2022
Medie:
Titel:
Foredrag: Extension of Meanings: Text and Image in Contemporary Chinese Photography
Kunstner:
Yining He
Ord og billeder er altid i et evindeligt parløb. Et ord kan give et billede nye betydninger, fjerne betydninger eller måske gøre dem endnu mere komplekse. Det brogede forhold mellem tekst og billede undersøgte kuratoren Yining He i et foredrag om kinesisk samtidsfotografi på Galleri Image.

Sted: Galleri Image, Vestergade 29, 8000 Aarhus C
Tid: Lørdag 10. december kl. 14.00
Gratis adgang - reserver en plads ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sprog: Engelsk

Galleri Image afholdte i forbindelse med vores udstilling Towards Evenings, My Heart af Chen Zhe et foredrag med udstillingens kinesiske kurator Yining He. Med Chen Zhes værker som springbræt dykkede Yininig He ned i et fundamentalt, men overset, emne i kinesisk samtidsfotografi; forholdet mellem tekst og billede.

I hendes foredrag bragte hun os nærmere en forståelse af emnets mange facetter, der har sine rødder i kinesisk maleri, men som He undersøgte med den vestlige semiotik. He viste os fotografisk samtidskunst, der i lige så høj grad er plantet i en kinesisk tradition, som det har blikket rettet mod vesten, måske også mere end vi i Danmark er vant til at kigge mod øst.

Læs mere om udstillingen her 

Læs Yinings Hes synopsis nedunder.

Extension of Meanings: Text and Image in Contemporary Chinese Photographic Works
Med udgangspunkt i vigtige værker fra Chen Zhes tidligere projekter fokuserede denne talk på et velkendt aspekt i fotografiske praksisser, som sjældent er diskuteret i kontekst af kinesisk samtidsfotografi: de kreative praksisser, der fokuserer på det kontrastfulde og komplementære forhold mellem tekst og billede. I dette foredrag undersøgtes kunstværker fra kinesisk samtidskunst, hvor tekst og billede er kombineret, og der blev trukket tråde tilbage til den kinesiske maleritradition med tekst, samtidige semiotiske teorier fra vesten og udviklingen i narratologier. Mere specifikt var fokus på det teoretiske grundlag bag de forskellige kunstneriske praksisser i det 21. århundrede. I tillæg undersøgte talken, hvordan teorier og paradigmer om tekst og billede eksisterer i samtidskunst, og hvordan de har udvidet betydningen af disse værker gennem det konfliktfyldte og komplementære forhold mellem tekst og billede.

Om Yining He
Yining He (f. 1986) er kinesisk kurator og forsker med fokus på fotografisk samtidskunst. He er nuværende Ph.d.-studerende ved Centre for Chinese Visual Arts (CCVA), Faulty of Arts, Design, and Media at Birmingham City University og uddannet ved London College of Communication, University of the Arts London. Hun er ekspert i kinesisk fotografi, som hun har kurateret flere udstillinger med og har skrevet om i utallige udgivelser. Læs mere om kuratoren på hendes hjemmeside: http://www.heyining.com/ 


Foredraget og udstillingen er generøst støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og S. C. Van Fonden.