WORKSHOP: THE COLOR OF WATER: ALGORITHMIC SEA

Fredag d. 21. maj 2021 afholdte Galleri Image workshoppen “The Color of Water: Algorithmic Sea” af Sarah Schorr, Gabriel Pereira, og Carlos Oliveira.
Workshoppen blev afholdt i forbindelse med udstillingen The Color of Water af Sarah Schorr i Galleri Image. Workshoppen var åben for alle.
Udstillingsperiode:
21-05-2021 - 21-05-2021
Medie:
Workshop
Titel:
WORKSHOP: THE COLOR OF WATER: ALGORITHMIC SEA
Kunstner:
Sarah Schorr
Mat. Klar. Reflekterende. Hvilken farve har vand?

I denne workshop og installation agerer vand som et reflektionsbassin for en både menneskelig og databaseret forståelse af farve. Disse perceptioner er, ligesom vand, altid transformative. Som workshop, netkunst og fysisk installation udforsker “The Color of Water: Algorithmic Sea”, den sociotekniske perception af farve, især med hensyn til hvordan det bliver til igennem et computersystems algoritmer.

Installationshav af farver består af talrige genererede farver. Disse farver skifter mellem brugeren og de algoritmiske processer.

I 1814 udgav Abraham Werner en nomenklatur, hvor han organiserede farver omkring mineraler for at lave en “standard”. The Color of Water (2019-2020), et fotografisk projekt af kunstneren Sarah Schorr, har udvidet Werner’s farveskemaer og involverer farvers kropslige og situationsafhængige dimension ved at omforme disse skemaer og gøre brug af metalliske og reflekterende farver. “The Color of Water: Algorithmic Sea” fortsætter denne undersøgelse gennem et samarbejde mellem Sarah Schorr, Gabriel Pereira, og Carlos Oliveira.

Workshoppen og installationen var ikke ment til at give et definitivt svar på spørgsmålet om hvilken farve vand har for et menneske og en computer. I stedet blev egenskaberne af hvad det vil sige at noget er “partisk”, “forandret” og “subjektivt” reflekteret gennem en kritisk indsamling, analyse og udstilling af et hav af farver. Denne workshop inviterede dermed deltagerne til at se algoritmen som en farveflod, og ikke som en fastlagt variabel.

Tilføj din farve til havet på algorithmicsea.com