Photobook Week Aarhus 2020

Den syvende udgave af vores fotobogsfestival Photobook Week Aarhus 2020 omhandlede temaet Serialitet – Multiplicitet – Gentagelse.
Festivalens program bød på en lang række spændende talks og udstillinger samt en fotobogsworkshop med kuratoren Paula Roosh og vores store årlige søndagsbogmarked.
Udstillingsperiode:
01-10-2020 - 04-10-2020
Medie:
festival
Titel:
Photobook Week Aarhus 2020
Kunstner:
Photobook Week Aarhus
Photobook Week Aarhus 2020 (PWA) åbnede d. 1. oktober med et oplæg om On and of Marcel Duchamp's Boîte af Jacob Wamberg og Lars Blunck på ARoS Aarhus Kunstmuseum og HEART Herning Museum of Contemporary Art.

Den syvende udgave af vores fotobogsfestival Photobook Week Aarhus 2020 omhandlede temaet Serialitet – Multiplicitet – Gentagelse. Disse termer virker måske ens ved første øjekast. De virker også til at være det oplagte valg for både fotografi og bøger som medie, eftersom fotobøger kan genskabes og udkommer i udgaver og serier. Tager man fotobogens åbne grænser med kunstnerbogen og det gentagende til eftertragtning, bliver disse temaer dog tildelt flere lag og øget kompleksitet.

Gentagelse indikerer implicit at der er en “første gang” og at alt der kommer efter på den ene eller anden måde er mindre vigtigt. Vi ved alle at det kræver anstrengelse at skabe noget for første gang, og at det bliver nemmere med hver gentagelse. Serialitet indikerer også at der er en original, en prototype som har krævet arbejde og opfindsomhed for at blive til hvad den er, før det besluttes at den skal produceres og reproduceres i en serie af liglige kopier. Originalens enestående aura erstattes med mekanisk reproducerbarhed og en (mere eller mindre) demokratisk formidlingsstrategi. Det er ikke den unikke stempelplade, men snarere helheden af samtlige eksemplarer af et oplag der er indbegrebet af det aftrykte materiale. Med andre ord består bogen af mere end hvad der er at finde på dens sider.

Festivalens program bød på en lang række spændende talks og udstillinger samt en fotobogsworkshop med kuratoren paula roush og vores store årlige søndagsbogmarked, hvor mere end 50 forlag var repræsenterede.

I Galleri Image viste vi den særlige fotobogsudstilling Intimacy and Resistance, en intergenerationel dialog om fotobøger fra Sydafrika med tilføjelser fra det Subsahariske Afrika. Udstillingen blev kurateret af John Fleetwood og bestod af bøger af Ernest Cole, David Goldblatt, Drum, Lebohang Kganye, Zanele Muholi samt Jansen van Staden. I forbindelse med udstillingen afholdte Galleri Image et oplæg med John Fleetwood, som deltog via Skype fra sit hjem i Sydafrika.

I 2020 var festivalen endnu engang en del af Art Weekend Aarhus. Læs mere om Art Weekend Aarhus på https://artweekend.dk/

Photobook Week Aarhus 2020 blev støttet af Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, Dreyers Fond, Augustinus Fonden, Instituto Camões og den portugisiske ambassade, Nordea-fonden, og Det Obelske Familiefond.

Mere information om festivalen kan findes på http://photobookweek.org/. Følg med på Facebook og Instagram for løbende informationer og updates.