Artist talk - AGASSIZ (ALL) OVER

Den 11.1.2020 afholdte Sasha Huber en artist talk i hendes soloudstilling AGASSIZ (ALL) OVER. Under hendes talk Artistic Renegotiations of Archive, Memory & Place fortalte Huber om langtidsprojektet og aktivistkampagnen DEMOUNTING LOUIS AGASSIZ (som hun har været i komiteen for siden 2007).
Udstillingsperiode:
11-01-2020 - 11-01-2020
Medie:
Titel:
Artist talk - AGASSIZ (ALL) OVER
Kunstner:
Sasha Huber
Den 11.1.2020 afholdte Sasha Huber en artist talk i hendes soloudstilling AGASSIZ (ALL) OVER. Under hendes talk Artistic Renegotiations of Archive, Memory & Place fortalte Huber om langtidsprojektet og aktivistkampagnen DEMOUNTING LOUIS AGASSIZ (som hun har været i komiteen for siden 2007). Projektets mål er at udfordre den igangværende fejring af schweiziskfødte naturforsker og glaciolog, Louis Agassiz (1807-1873) – en indflydelsesrig racist og pionerende tænker indenfor apartheid. I 2008 begyndte Sasha Huber sine kunstneriske interventioner i de schweiziske alper, og har siden fortsat projektet i en række andre lande såsom Brasilien, Skotland, Aotearoa New Zealand, Canada og USA.
Udstillingen AGASSIZ (ALL) OVER præsenterer et udvalg af disse kunstværker, som på hver deres måde konfronterer Agassiz og hans arv. 

Om Kunstneren: 

Sasha Huber (CH/FI) er en billedkunstner af schweizisk-haitisk herkomst, født i Zürich, Schweiz i 1975. Hun bor og arbejder i Helsinki, Finland, og har en kandidatgrad fra University of Art and Design i Helsinki. Hun tager i dag en praksisbaseret PhD ved Afdelingen for Kunst og Medier ved Zurich Kunstuniversitet. Huber er optaget af de underliggende, subtile tråde, der forbinder fortiden med nutiden, og arbejder med performancebaserede interventioner, video, fotografi, arkivmaterialer, publikationer og højtrykshæftemaskine. Omdrejningspunktet for hendes arbejde er erindringspolitik og tilhørsforhold, især i relation til kolonialismens efterladenskaber i vores omgivelser. Huber har haft soloudstillinger både ved Hasselblad Centeret i Göteborg og har også deltaget i flere internationale kunstfestivaler som f.eks. São Paulo Biennalen 2010, Sydneybiennalen i 2014 og Venedig Biennalen i 2015. I 2018 modtog Huber the State Art Award i kategorien billedkunst af the Arts Promotion Centre, Finland.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, det Schweiziske Kunstråd Pro Helvetia og Finlands Kulturinstitut i Danmark.