In Our Nature

Udstillingen In Our Nature af den russiske kunstner Mariya Kozhanova viste helt nyproducerede kunstværker bestående af fotografier og messingskulpturer, naturobjekter og guld som ikonisk farve og materiale.
Udstillingsperiode:
14-08-2020 - 20-09-2020
Medie:
fotografi, video, installation
Titel:
In Our Nature
Kunstner:
Mariya Kozhanova
Udstillingen In Our Nature  af den russiske kunstner Mariya Kozhanova viste helt nyproducerede kunstværker bestående af fotografier og messingskulpturer, naturobjekter og guld som ikonisk farve og materiale. Værkerne i udstillingen blev forbundet og ledte publikum gennem en bevægende fortælling om kulturel rammesætning overfor menneskets naturlige skønhed. Formålet var at finde tilbage til naturens balance både den ydre og den indre i os selv.

Guld anvendes som symbolsk og dekorativ farve til flere af værkerne. Kozhanova anvender en glansmaling tusch med guldblæk, som en moderne teknik, der fastholder værkerne i nutiden. Ligeledes i Kozhanovas kunstværker er guld det transformerende bindeled mellem kultur, spiritualitet og natur. Kozhanova vil sætte guld i forbindelse med naturen ved at anvende den japanske teknik kendt som ”Kintsugi”, hvor man reparerer ødelagt porcelæn og sten med guldmaling. Teknikken fremhæver det ødelagte og uperfekte som det smukkeste ved objekterne. Det overføres i Kozhanovas værker til mennesket selv, hvor vi gerne skulle anse alle vores sider som skønne og naturlige dele af os.

Ved kombinationen af traditioner fra både øst og vest finder Kozhanova en italesættelse i visuel form om psykologiske brud, accept af forandringer og om skæbnen som et aspekt i menneskets liv.

In Our Nature var Mariya Kozhanovas første solo-udstilling i Danmark.

Udstillingen havde fernisering d. 14. august kl. 16.00-18.00 og varede til d. 20 september 2020.
Galleri Image skulle have afholdt en artist talk med kunstneren i samtale med Vanja Falk, kurator ved Oluf Høst Museet, men grundet COVID-19 pandemien, blev eventet desværre aflyst.

Om kunstneren
Mariya Kozhanova, født i 1986 i Kaliningrad, bor og arbejder i Berlin. Kozhanova arbejder med temaer om menneskelig identifikation og har en fascination med menneskets intense behov til at tro på og søge efter noget der ligger udover det sædvanlige.
I hendes tidlige værker, har Kozhanova skabt et portræt af en generation, som tilsidesatte deres egen kultur og flygtede mod den syntaktiske cosplay kulturs lånte idealer. Hun har arbejdet med minder og legender fra hendes hjemby Kaliningrad, som stadig drømmer tilbage til de preussiske tider. Tro er et tilbagevendende tema i hendes værker.
Kozhanova har udstillet adskillige steder internationalt, bl.a. i USA, Rusland, Tyskland, Japan og Kina.

Udstillingen blev støttet af Statens Kunstfond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune.