Silo

Udstillingen Silo af Chris Woodvine (UK) blev vist i demorummet fra d. 20. november 2020 og frem til d. 11. januar 2021.
Udstillingsperiode:
20-11-2020 - 11-01-2021
Medie:
Video, installation
Titel:
Silo
Kunstner:
Chris Woodvine

D. 20. november åbnede udstillingen Silo af Chris Woodvine (UK) i Demorummet i Galleri Image. Udstillingen fortsatte til d. 11. januar 2021.Silo 
giver et desorienterende billede af de lergrave, som findes i hele West Midlands, en region i England, der er kendt for pottemageri og keramik. En lydløs og loopende video viser droneoptagelser fra et lokalt stenbrud. Dronen svæver over lergraven, undertiden roterende på stedet, andre gange flyvende over landskabet eller dykker mod jorden nedenfor. Fra oven kan man tydeligt se spor fra industrialiseringen - linjer, skygger, og konturer er hugget ind i landskabet af stenbruddets maskineri. Kunstneren Chris Woodvine (UK) forstyrrer landskabet yderligere med lag af geometriske former og mønstre, der bevæger sig over videoskærmen og delvis blokerer scenen nedenfor. Disse former, der ligner firmalogoer, indeholder yderligere droneoptagelser fra stenbruddet. De fungerer som vinduer til nye udsigter over landskabet, og tilbyder glimt af rød jord og grå sten. De gentager også industrielle processer til raffinering, komprimering og syntetisering af naturlige materialer. Woodvine er interesseret i, hvordan sådanne materialer cirkuleres, organiseres og opbevares - en idé, som siloen for ham er et symbol på.

Om kunstneren:
Chris Woodvines multimediepraksis koncentrerer sig om hans interesse i sprogets magt og mekanik. Han gør brug af færdige objekter, video, tegning, maleri, lyd og tekst til at undersøge sprog fra et multisensorisk perspektiv, ofte ved at oversætte ord til billeder. Gennem denne proces søger Woodvine en bedre forståelse af det subversive potentiale i sproglige fiaskoer - for eksempel hvordan fejl, skridninger og overlapninger kan underminere det hegemoniske sprogs autoritet ved at nedbryde dets betydning. Woodvine bor og arbejder i Stoke-on-Trent, Storbritannien, og er uddannet ved Sheffield Hallam University og Newcastle-Under-Lyme College. Silo er hans første internationale solo-udstilling.

Call & Response
Silo er den tredje udstilling i Call & Response, et eksperimentalt projekt, der aktiverer to vinduesgallerier (Demorummet i Aarhus, Danmark og AirSpace Gallery i Stoke-on-Trent, UK) som steder for en samarbejdende fremstilling af udstillinger. Call & Response er struktureret som en frem-og-tilbage udstillingsserie, hvor en udstilling laves i direkte svar til en anden. Call & Response inviterer fire danske og fire britiske kunstnere til at skabe udstillinger med forskellige grader af improvisering og reciprocitet. Den danske kunstner Lise Haurum reagerer på Silo med en soloudstilling i Demorummet i begyndelsen af 2021. Woodvine og Haurum vil derefter fortsætte deres visuelle dialog med en duoudstilling i vindueslokalet på AirSpace Gallery.

Call & Response er kurateret af Pamela Grombacher, i samarbejde med AirSpace Gallery og Galleri Image. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune (Kulturudviklingspuljen), Arts Council England, og Stoke-on-Trent City Council.

Demorummet er Galleri Images døgnåbne udstillingsvindue. Læs mere om Demorummet her.