Exposing Time

Udstillingen Exposing Time af Beatrice Bromley (UK) blev vist i Demorummet fra d. 14. august og frem til d. 16. september 2020
Udstillingsperiode:
14-08-2020 - 16-09-2020
Medie:
print, installation
Titel:
Exposing Time
Kunstner:
Beatrice Bromley
Udstillingen Exposing Time af Beatrice Bromley (UK) blev vist i Demorummet fra d. 14. august og frem til d. 16. september 2020

Når maling skubbes hen over overfladen på en palet, tørrer den, så der dannes en optagelse af kunstnerens håndværk. Over tid kan lag af tørret maling akkumuleres til en fast masse. Ifølge den britiske kunstner Beatrice Bromley kan malerpaletter forstås som et slags produkt af den kunstneriske proces. Ved at skrælle lagene af denne masse tilbage er det muligt at følge kunstnerens fodspor.

Kunstværkerne i udstillingen Exposing Time genskabte denne proces. Dag efter dag tilføjede Bromley malingslag på malingslag til lærred og ler og opbyggede langsomt massive forhøjninger af farver. Derefter fjernede hun de yderste lag med sandpapir og udskar steder i malingen med en kniv for at afsløre kunstværkernes skjulte dybder.

Som Bromley skriver, “excavating layers of paint is akin to unearthing sedimentary layers in the Earth” - en metafor, der visuelt oversætter i de resulterende kunstværker, som ligner planetariske former og geologiske varmekort. Jo dybere Bromley graver, jo ældre maling afslører hun. Således afslører hendes udgravninger tidens gang.

At afsløre tid på en så konkret måde kan forstås som en meditativ handling, hvor Bromley aktivt husker den tid, hun har brugt på at skabe kreativt arbejde. At grave i maling giver hende mulighed for at udnytte sin opmærksomhed på øjeblikke, der har særlig værdi i hendes liv - tid brugt kreativt.

Om kunstneren
Beatrice Bromley (UK) er en eksperimentel maler med base i Stoke-on-Trent, England. Hendes nuværende, udviklende praksis bruger maling som skulpturelt materiale til at udforske forestillinger om flygtighed, opmærksomhed og rumtid. Bromley er uddannet ved Nottingham Trent University og Newcastle-under-Lyme College. Hun har haft et atelier på AirSpace Gallery siden juni 2018.

Call & Response
Exposing Time markerer lanceringen af Call & Response, et eksperimentelt projekt, der aktiverer to vinduesudstillingspladser som placeringer for en samarbejdende fremstilling af udstillinger. Med inspiration fra opkalds- og svarmønstre i musik og politisk protest er projektet en frem-og-tilbage udstillingsserie, hvor en udstilling laves i direkte svar til en anden.
Den danske kunstner Stefan Bakmand reagerer på Exposing Time med en soloudstilling i Demorummet. Bakmand og Bromley vil fortsætte deres visuelle dialog i 2021 med en duoudstilling i vinduet i AirSpace Gallery i Stoke-on-Trent, England.

Call & Response er kurateret af Pamela Grombacher i samarbejde med AirSpace Gallery og Galleri Image. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune (Kulturudviklingspuljen), Arts Council England, og Stoke-on-Trent City Council.

Du kan læse mere om denne, og tidligere udstillinger i Demorummet på demorummet.dk