Haunting Prop-blem

Haunting Prop-blem var splittet op på to geografiske destinationer: i POP-UP KUNSTRUM i Vejle og i Demorummet i Galleri Image i Aarhus. I værket arbejder Sophia Ioannou Gjerding med to skulpturelle opsætninger, der tilsammen danner en collage af video og objekter, som udforsker forholdet mellem protese, billede og krop.
Udstillingsperiode:
08-03-2019 - 04-04-2019
Medie:
Titel:
Haunting Prop-blem
Kunstner:
Sophia Ioannou Gjerding
Haunting Prop-blem var splittet op på to geografiske destinationer: i POP-UP KUNSTRUM i Vejle og i Demorummet i Galleri Image i Aarhus. I værket arbejder Gjerding med to skulpturelle opsætninger, der tilsammen danner en collage af video og objekter, som udforsker forholdet mellem protese, billede og krop.

Udover den ene halvdel af værket Haunting Prop-blem, bød Demorummet også på et lydværk, ..singing cuckoo song, som er en modulering over værket: s/he should not think further about the shells fra 2017, hvor vocaloiden PRIMA synger en flerstemmig kanon.
Sophia Ioannou Gjerding tog afgang fra Det Jyske Kunstakademi i 2018. Hun arbejder installatorisk med video, objekter og lyd. Generelt for hendes praksis er en undersøgelse af vores samtidige billedforståelse og de nye hierarkier, der opstår i den virtuelle virkelighed.Demo er en udstillingsrække, der vil udfolde sig simultant i to forskellige udstillingsrum: i Demorummet, og på en webside med lydværker. Sophia Ioannou Gjerding er den anden udstillende kunstner i Demo.
Værkerne blev præsenteret til en artist talk ved kunstneren d. 29. april 2019.
Udstillingsformatet tilrettelægges af billedkunstnerne Sophia Ioannou Gjerding og William Kudahl.
Udstillingsrækken er støttet af Kulturudviklingspuljen.