New Tactics - moving in a soft field

Galleri Image bidrog til Fotobiennalen med New Tactics - moving in a soft field, udstillingen vistes fra 29. august - 28. oktober 2018. Udstillingen undersøgte, hvordan billedkunstnere blander fotografi og andre genrer for at skabe kunst i en tid, hvor både krop og billede forandres gennem teknologi.
Udstillingsperiode:
24-08-2018 - 28-10-2018
Medie:
Titel:
New Tactics - moving in a soft field
Kunstner:
Kristoffer Ørum, Nanna Lysholt Hansen, Sandra Vaka Olsen and Valérie Collart
I 2018 blev der igen afholdt Fotobiennalen i Aarhus, Odense og København. Ligesom i 2016, da fotobiennalen første gang så dagens lys, sker det i samarbejdet mellem Brandts, Fotografisk Center og Galleri Image. 

Galleri Image bidrog til Fotobiennalen med New Tactics - moving in a soft field, udstillingen vistes fra 29. august - 28. oktober 2018. Udstillingen undersøgte, hvordan billedkunstnere blander fotografi og andre genrer for at skabe kunst i en tid, hvor både krop og billede forandres gennem teknologi. Både kroppe og fotos forbedres, transformeres og viderebearbejdes til nye virkeligheder, som påvirker vores identitet og vores kultur. Udstillingens ”Soft field” er både kroppens bløde overflader og software teknologiens programmering, og det er netop i dette skæringsfelt, at udstillingens kunstnere arbejder. De henter inspiration fra vores klassiske billedhistorie, men også fra ansigtsgenkendelsessoftware på internettet. 

De fire deltagende kunstnere er: Kristoffer Ørum (DK), Nanna Lysholt Hansen (DK), Sandra Vaka Olsen (NO) og Valérie Collart (FR). Udstillingen kurateres af Kirstine Autzen, cand.mag. i visuel kultur, kunstner og igennem flere år formidler af kunst og fotografi. I udstillingsperioden planlægger vi flere begivenheder i Aarhus, herunder et seminar, samt en publikation med uddybende tekster og kunstnerinterviews. 

Om Fotobiennalen
Fotobiennalen 2018 satte gennem tre udstillinger og et internationalt symposium  fokus på det post-fotografiske og fotografiet i et udvidet felt. På Galleri Image kunne man opleve gruppeudstillingen ”New Tactics – moving in a soft field” med fire fotokunstnere kurateret af Kirstine Autzen. Udstillingen udforsker fotografiske hybridformer fra både et materielt og et virtuelt perspektiv med tilhørende seminar om emnet. På Brandts vil man møde en stort anlagt udstilling med omkring 20 kunstnere, der undersøger, hvad det digitale har betydet og betyder for vores forståelse af det fotografiske billede. ”Photography to end all Photography” er kurateret af Jesper Rasmussen og Anna Krogh. Endelig præsenterer Fotografisk Center en soloudstilling med kunstnerduoen AVPD, kurateret af Kristine Kern. Gennem rumlige iscenesættelser og eksperimenter vil udstillingen udfordre vores traditionelle forståelse af fotografi som skabt med et kamera og bundet til en flade.   

Som en væsentlig del af Fotobiennalen vil de tre institutioner i samarbejde arrangere et internationalt heldagssymposium om det post-fotografiske billede i et udvidet felt i København. Her vil man bl.a. kunne høre oplæg af internatonale fototeoretikere og kunstnere samt nogle af de aktører og kunstnere, der på forskellig vis har bidraget til de tre udstillinger.   

Læs mere om Fotobiennalen og symposiet her: http://www.fotobiennalen.dk/

Foto: Kevin Malcolm

Udstillingen er støttet af Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond og Grosserer L. F. Foghts Fond