Willkommen und abschied

Billedkunstnerne og studerende ved Det Jyske Kunstakademi M.B. Pedersen og Villiam Miklos Andersen har siden begyndelsen af 2018 udstillet i Demorummet på Galleri Image. I Demorummet kan man nu se kunstnernes undersøgelse af hidtil uberørte elementer, der opstår i mødet mellem udstillingssted og lejlighed.
Udstillingsperiode:
26-02-2018 - 08-06-2018
Medie:
Videoinstallation
Titel:
Willkommen und abschied
Kunstner:
Villiam Miklos Andersen og Mikkel Bundgaard Pedersen
Billedkunstnerne og studerende ved Det Jyske Kunstakademi M.B. Pedersen og Villiam Miklos Andersen har siden begyndelsen af 2018 udstillet i Demorummet på Galleri Image. Som afslutning afholdes der finnisage Til lejligheden er der lavet et oplag på 50 laminerede værker, der uddeles til de fremmødte. 

De to kunstnere både drev udstillingsstedet Ceresbyen 1A og boede i lejligheden Ceresbyen 1A i perioden fra 2017 - 2018. I Demorummet kan man nu se kunstnernes undersøgelse af hidtil uberørte elementer, der opstår i mødet mellem udstillingssted og lejlighed.

Undersøgelsen har udspillet sig i tre etaper:

Som en del af udstillingen, gennemgik Demorummet en malerisk transformation: Rummets hvide vægge blev malet i en pastelagtig nuance af gul, der har været præsent i udstillingsstedet Ceresbyen 1A’s fysiske rum og visuelle profil på sociale medier.

Det første indgreb var en videoinstallation, der døgnet rundt viste en live-stream fra garderoben i lejligheden Ceresbyen 1A. Her så man blandt andet en stumtjener, som dagligt ændrede karakter i takt med at jakkerne blev skiftet ud.

Det andet indgreb var en diasinstallation, der iscenesatte hverdagsbilleder fra Ceresbyen 1A med billeder fra den ydre verden i et kontinuerligt samspil. Samspillet mellem dagligdagsobjekter, som en potteplante og et moderne arkitekturprojekt fra Milano, åbnede for nye betydninger.

Den tredje og nuværende konstellation er en iscenesat opsamling af elementer fra Ceresbyen 1A’s historie uddybet med en videokomponent, der præsenterer en afrundende dialog imellem Andersen & Pedersen som et tekstligt efterspil.