SEMINAR: Acting in Numbers - Linking Photography, Performance and Activism

Seminaret handlede om relationerne mellem kunst og aktivisme samt fotografi og performance.
Udstillingsperiode:
27-01-2018 - 27-01-2018
Medie:
Fotografi
Titel:
SEMINAR: Acting in Numbers - Linking Photography, Performance and Activism
Kunstner:
Mary Coble
Seminaret Acting in Numbers - Linking Photography, Performance and Activism blev afholdt lørdag den 27. januar, 2018 i forbindelse med vores udstilling Acting in Numbers af Mary Coble. Seminaret havde fokus på de komplekse relationer mellem kunst og aktivisme samt fotografi og performance. Annika Lundgren læste uddrag fra Winter is Coming, som er et igangværende stykke arbejde, hvori hun undersøger forholdet mellem spirituelle praksisser og den nye generation af højreorienterede populister, der har kommet til i det politiske landskab over de sidste 15 år. Projektet er en del af Lundgrens arbejdsserie State of Affairs, som tager udgangspunkt i forskellige aktuelle fænomener og arbejder med dertilhørende ideer og teorier for at skabe nye politiske perspektiver. Kunstner Stense Andrea Lind-Valdan og kunsthistoriker og kritiker Rune Gade deltager med en performativ dialog om deres fælles projekt Fountain. Denne dialog vil forbinde performance og fotografi samt kunsthistorie, kunstnerisk research og kunstnerisk praksis i en produktiv, personlig og intim dialog. Kunstneren Nanna Gro Henningsen vil præsentere abstracts fra A European Afternoon - en samling af sange for ulige stemmer og en video montage præsenterer et historisk og mytisk syn på den politiske og humanitære krise i nutidens Europa. Arbejdets metofologi og historiografi er en montage fra kunst og litteratur til nyheder og henviser til det dialektiske billede af Walter Benjamins æstetiske tænkning. 

Moderator for seminaret var Judith Schwarzbart, rektor for Det Jyske Kunstakademi. Seminaret var gratis at deltage i. 

Deltagerne:

Mary CobleJakob Niedziela, Sara Arenfeldt, Timo Viialainen og Nicolai Nielsen opviste en live performance.

Annika Lundgren, kunstner baseret i Gøteborg, Sverige, hvor hun arbejder som Deputy Artistic Director på Skogen. I sit tidligere arbejde, har hun gjort brug af billedsprog og vidensproduktion udtrykt gennem marginaliserede former, dette ses blandt andet i performanceserien Strategies of Magic, hvor de bliver brugt som værktøjer for at finde det politiske i forskellige nutidige kontekster. 
For mere information, se venligst hendes hjemmeside: http://www.annikalundgren.net/

Andrea Lind-Valdan, kunstner baseret i København, som arbejder med maleri i det udvidet felt. Hendes fremgangsmåde er baseret på en malerisk, formel og autobiografisk tilgang, som bevæger sig over i fotografi, performance og skrevne digte, der primært behandler emner så som moderskab, kærlighed, vold og begær. 
For mere information, se venligst hendes blogs: http://stenseandrealindvaldan.blogspot.se og http://youshouldpopstuff.blogspot.dk/?zx=ea939b332619789d

Rune Gade er baseret i København, han er kunsthistoriker og kritiker og arbejder som ekstern lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Gade specialiserer sig i dansk og international samtidsfotografis historie og teori samt kønsteori og feminisme, performance, fotografisk pornografi, museologi og udstillingsanalyse og kunstkritik.

Nanna Gro Henningsen er en kunstner baseret i København, Danmark, der arbejder med instillation, tekst, fotografi og video. Hendes metode er at implementere fragmentet som et grammatisk element i rumlige, sproglige eller ikonografiske montager. For at skabe nye aflæsninger eller brud i konventionelle kulturelle, politiske eller historiske forestillinger, udfordres begrebet historie. 

Seminaret foregik på engelsk og blev afsluttet med en paneldiskussion. 

Seminaret blev afholdt ved Det Jyske Kunstakademi, fra kl. 13.00 -18.00. 

Udstillingen Acting in Numbers blev støttet af Statens Kulturfond, Aarhus Kommune og BUPL Solidaritets- og Kulturfond.