Fotobiennalen 2018

Galleri Image, Fotografisk Center og Brandts samarbejdede om Fotobiennalen for anden gang. De tre institutioner præsenterede i 2018 en række udstillinger, seminarer og workshops. Galleri Image deltog med udstillingen New Tactics - moving in a soft field kurateret af Kirstine Autzen.
Udstillingsperiode:
28-08-2019 - 29-10-2018
Medie:
Titel:
Fotobiennalen 2018
Kunstner:
I 2018 blev der igen afholdt Fotobiennalen i Aarhus, Odense og København. Ligesom i 2016, da fotobiennalen første gang så dagens lys, skete det i samarbejdet mellem Brandts, Fotografisk Center og Galleri Image. Se hele programmet her.

Galleri Image bidrog til Fotobiennalen med New Tactics - moving in a soft field, udstillingen blev vist 29. august - 28. oktober 2018. Udstillingen undersøgte, hvordan billedkunstnere blander fotografi og andre genrer for at skabe kunst i en tid, hvor både krop og billede forandres gennem teknologi. Både kroppe og fotos forbedres, transformeres og viderebearbejdes til nye virkeligheder, som påvirker vores identitet og vores kultur. Udstillingens ”Soft field” er både kroppens bløde overflader og software teknologiens programmering, og det er netop i dette skæringsfelt, at udstillingens kunstnere arbejder. De henter inspiration fra vores klassiske billedhistorie, men også fra ansigtsgenkendelsessoftware på internettet. 

De fire deltagende kunstnere var: Kristoffer Ørum (DK), Nanna Lysholt Hansen (DK), Sandra Vaka Olsen (NO) og Valérie Collart (FR). Udstillingen blev kurateret af Kirstine Autzen, cand.mag. i visuel kultur, kunstner og igennem flere år formidler af kunst og fotografi. I udstillingsperioden afholdte vi flere begivenheder i Aarhus, herunder et seminar, samt en publikation med uddybende tekster og kunstnerinterviews som vil blive udgivet i 2019. 

Om Fotobiennalen
Fotobiennalen 2018 satte gennem tre udstillinger og et internationalt symposium fokus på det post-fotografiske og fotografiet i et udvidet felt. På Galleri Image kunne man opleve gruppeudstillingen ”New Tactics – moving in a soft field” med fire fotokunstnere kurateret af Kirstine Autzen. Udstillingen udforsker fotografiske hybridformer fra både et materielt og et virtuelt perspektiv med tilhørende seminar om emnet. På Brandts vil man møde en stort anlagt udstilling med omkring 20 kunstnere, der undersøger, hvad det digitale har betydet og betyder for vores forståelse af det fotografiske billede. ”Photography to end all Photography” er kurateret af Jesper Rasmussen og Anna Krogh. Endelig præsenterer Fotografisk Center en soloudstilling med kunstnerduoen AVPD, kurateret af Kristine Kern. Gennem rumlige iscenesættelser og eksperimenter vil udstillingen udfordre vores traditionelle forståelse af fotografi som skabt med et kamera og bundet til en flade.   

Som en væsentlig del af Fotobiennalen blev de tre institutioner i samarbejde arrangere et internationalt heldagssymposium om det post-fotografiske billede i et udvidet felt i København. Her kunne man bl.a. høre oplæg af internatonale fototeoretikere og kunstnere samt nogle af de aktører og kunstnere, der på forskellig vis har bidraget til de tre udstillinger. Læs mere i invitationen her.

Fotobiennalen 2018 åbnede på Galleri Image i Aarhus onsdag den 29. august, efterfulgt af fernisering på Brandts i Odense torsdag den 30. august. Fredag den 31. august var der symposium og åbning af Fotografisk Centers udstilling i København. 

Nyt samarbejde med Portfolio Dialogue
Da anden udgave af Fotobiennalen åbnede dette efterår, kunne fotografer og fagfolk fra hele verden for første gang deltage i et internationalt online portfolio review. Fotobiennalens booking site lanceredes i juni 2018 på www.portfoliodialogue.com. Her kunne biennalens deltagende fotografer booke online reviews i hele september med et nøje udvalgt reviewer team.