Screen Shot-sessioner

Screen Shots var en række af 3 talks afholdt ved to begivenheder med kunstnere som arbejder og eksperimenterer med samtidige billeddannelses processer.
Udstillingsperiode:
30-10-2018 - 09-11-2018
Medie:
Titel:
Screen Shot-sessioner
Kunstner:
Gareth Damien Martien, Rosa Menkman, Mario Klingemann
Screen Shots var en række af 3 talks afholdt ved to begivenheder med kunstnere som arbejder og eksperimenterer med samtidige billeddannelses processer. Skærmen fremstår som det felt, hvor blikket fra mennesker og maskiner mødes, dog ser de ikke det samme. Hvilke billeder bliver skabt, med hvilke midler og af hvem, er de spørgsmål, som bliver adresseret i præsentationerne af forskellige billedpraksisser, som arbejder med in-game fotografi, neurale netværk og kunstig intelligens, og skærmopløsning.

Program:

-Gareth Damien Martin: Possible Spaces. 30 oktober, Kunsthal Aarhus, 16.00-18.00:
Gennem en udlægning af den aktuelle trend indenfor computerspilsfotografi som en populær kulturel praksis og dens potentiale som en kritisk måde at forstå spilrum på, diskuterede Gareth, hvordan spilfotografi kan informere nye forståelser af virtuelle rum.

Gareth Damian Martin er forfatter, spildesigner og kunstner.

- Rosa Menkman og Mario Klingeman. 9 November, Kunsthal Aarhus, 17.00-19.00:

Rosa Menkman: Untie&&Dis/Solve: Digital Resolutions

Menkman talte om samtidige former af og konsekvenser ved billedopløsning. Hun berører, hvordan opløsning er et kompromis mellem forskellige aktører, og hvordan vi i højere grad bliver ubevidste om de processer, der ligger bag den standardiserede bearbejdning af billeder.

Siden 2018 har Menkman været Vertretungsprofessur Neue Medien | Visuelle Kommunikationat the Kunsthochschule Kassel.http://beyondresolution.info

Mario Klingeman: Instruments of Creation (Neurography):

Klingemann introducerede hans arbejde med neurale netværker. Han har eksperimenteret med mulighederne for at skabe visuel kunst med kunstige neurale netværk i mange år, og er nu ved at forstå potentialet og begrænsningerne for disse instrumenter. I sin talk, vil han give indblik i sin proces og vise nogle af de nyeste udviklinger i hurtigt forandrende felt.

Mario Klingemann er kunstner og arbejder med algoritmer og data.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Denne række af talks er kurateret af Magda Tyżlik-Carver, adjunkt ved afdelingen for Digitalt Design og Informationsstudier, Aarhus Universitet, i samarbejde med Galleri Image og Kunsthal Aarhus og med støtte fra Humans and IT Research Centre og forskningsgruppen Digital Æstetik ved Aarhus Universitet. Screen Shots er en del af et forskningsprojekt med titlen Screen Shots: Desire and Automated Image, som undersøger billedet som hybrid, netværkskabt og performet af mennesker og ikke-menneskelige aktører. En del af projektet er et symposium og en udstilling, som vil finde sted på Galleri Image i marts og april 2019.