Seminar: Taktile Taktikker

Som en del af programmet omkring udstillingen “New Tactics – moving in a soft field” i Galleri Image afholdtes seminaret “Taktile taktikker”
Udstillingsperiode:
24-10-2018 - 25-10-2018
Medie:
Titel:
Seminar: Taktile Taktikker
Kunstner:
Kristoffer Ørum, Kirstine Autzen, Mette-Marie Zacher Sørensen, Jesper Rasmussen og Judith Schwarzbart
Taktile taktikker 

Seminar om kunstneriske taktikker
     

Som en del af programmet omkring udstillingen “New Tactics – moving in a soft field” i Galleri Image afholdtes seminaret “Taktile taktikker”.  

Seminaret fokuserede på kunstneres muligheder for at bruge materialer og teknikker taktisk og responderende i en post-fotografisk visuel kultur.  Hvad er samspillet mellem kunstner, teknologi og materialer? Og hvordan kan kunstnere forholde sig taktisk og responderende i samspil med omverdenen. Hvordan kan man handle igennem materialer og værker?     

Programmet for dagen:

Seminaret foregår på Det Jyske Kunstakademi
11.00 Velkomst v.Beate Cegielska og Judith Schwarzbart
11.10 Introduktion til New Tactics v. Kirstine Autzen
11. 25 Mette-Marie Zacher Sørensen
12.15 Pause med mulighed for en forfriskning
12.45 Artist talk Kristoffer Ørum, Putins næse
13.10 Photography to End All Photography, Jesper Rasmussen
13.40 Diskussion og opsamling
14.15 - 16 Besøg i Galleri Image

Deltagere ved seminaret: 

Mette-Marie Zacher Sørensen:
Ph.d og adjunkt og post.doc ved Århus Universitet, inst. for Kommunikation og Kultur, forsker i kunst og nye teknologier. Taler ved seminaret om taktik, agens og kritisk grundighed med udgangspunkt i New Tactics-udstillingen.

Kristoffer Ørum:
Kunstner og en del af ”New Tactics – moving in a soft field”, Galleri Image Med udgangspunkt i værkerne ”Putin’s Nose” taler Kristoffer Ørum on identitetsskabelse som et både privat, kommercielt og politisk anliggende.

Jesper Rasmussen: 
Med-Kurator af udstillingen ”Photography to End All Photography”, sammen med Anna Krogh. Igennem en introduktion til udstillingen ”Photography to End All Photography taler Jesper Rasmussen om udstillingens relevans i en digital billedkultur og om forskellige fotografers kunstneriske taktikker i det digitale billedfelt.   

Kirstine Autzen: 
Kurator af udstillingen ”New Tactics – moving in a soft field”, Galleri Image. Kirstine giver en introduktion til ”New Tactics”.

Moderator: Judith Schwarzbart    

Tilmelding på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Sted: Det Jyske Kunstakademi / Galleri Image 

Seminaret arrangeres i forbindelse med Fotobiennalen 2018 af Galleri Image i samarbejde med Aarhus Universitet og Det Jyske Kunstakademi. 

Som en del af Fotobiennalen er der også udstillinger på BRANDTS - Museum for kunst & visuel kultur og Fotografisk Center, samt en Visionssalon d. 4. oktober arrangeret af Fotografisk Center i samarbejde med Bikubenfonden.

Se det fulde program her: www.fotobiennalen.dk.