FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus

FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus var et kunstnerisk samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter, som mundede ud i en kunstbog, en udstilling i Galleri Image, oplæsninger, byvandringer og fotoinstallationer i Aarhus byrum i kvarteret omkring Galleri Image.
Udstillingsperiode:
12-10-2017 - 29-10-2017
Medie:
Fotografi, installation & litteratur
Titel:
FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus
Kunstner:
FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus var et kunstprojekt med fokus på fotokunst, litteratur og byrummet. Internationalt anerkendte kunstnere fra Europa, Asien og Afrika har siden 2013 besøgt Aarhus for at lade sig inspirere af byen, og det har resulteret i en lang række fotografiske og litterære fortolkninger af byens liv. FRESH EYES var et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter.

Fra d. 12. - d. 29. oktober blev de samlede bidrag udstillet i en kreativ og nytænkende udstilling i hjertet af Aarhus. Udstillingen var en del af det officielle program til Aarhus 2017 - og vi fejrede ved samme lejlighed Galleri Images 40 års jubilæum. 

Torsdag den 12. oktober kl. 16.00-18.00 var der være fernisering af udstillingen. Kurator Gitte Broeng holdte åbningstale, forfatteren Andri Snær Magnason læste op af sit værk og der vil var en guidet rundvisning af kunstværkerne. 

I forbindelse med udstillingen publicerede vi de mange litterære og visuelle bidrag i en storslået kunstbog, der også blev lanceret den 12. oktober, 2017. I denne bog står de mange fotografier og tekster side om side, og på den måde supplere de hinanden i en nytænkende, kunstnerisk præsentation af Aarhus. I udstillingsperioden fungerede Galleri Image som informationscentral omkring projektet og byrumsudstillingen samt var udgangspunkt for kunstvandringerne.

Projektet blev påbegyndt i 2013 og kulminerede med udstilling og bogudgivelse i oktober 2017. I perioden 2013-2016 var elleve internationale fotokunstnere og syv forfattere på residency i Aarhus, hvor de oplevede byen på egen hånd og indgik i dialog med indbyggerne med henblik på at skabe et kunstnerisk bud på en gentænkning eller fortolkning af byen:

Deltagende fotografer:
Tom Lovelace (UK)
Inês d’Orey (PT)
Miriam O’Connor (IE)
Thomas Kellner (DE)
Maja Ingerslev (DK)
Markus Henttonen (FI)
Hyun-jin Kwak (KR/SE)
LiuJin (CN)
Rana ElNemr (EG)
Anushree Fadnavis (IN)
Teresa Meka (GH)

Deltagende forfattere:
Jacques Jouet (FR)
Niviaq Korneliussen (GL)
Andri Snær Magnason (IS)
Carl Jóhan Jensen (FO)
Tsitsi Dangarembga (ZW)
Abdellah Taïa (MA)
Amitabha Bagchi (IN)

Byrumsudstillingen i 2017 blev kurateret af kunstner og forfatter Gitte Broeng. Lasse Krog Møller, kunstner og forlægger, stod for det grafiske design af kunstbogen FRESH EYES.

I forbindelse med FRESH EYES har Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter afholdt to seminarer i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter: Seminaret FRESH EYES on URBAN SPACE den 19. november 2015 og seminaret FRESH EYES on Art and Literature in the Public Space den 25. november 2016. 

For at få mere at vide om de enkelte kunstnere samt selve udstillingen, følg projektets Facebookside her: https://www.facebook.com/fresheyes2017/

FRESH EYES blev støttet af
Aarhus 2017, Aarhus Kommune, Bikubenfonden, CKU, Grosserer L. F. Foghts Fond, Institut Français du Danemark, Nordisk Kulturfond , Camões Instituto da Cooperação e da Língua Portugal, Færøernes Kulturfond, Icelandic Literature Centre, FarLit, Stibo Fonden og Statens Kunstfond.

Foto: Miriam O'Connor: Exclusive Perspective fra serien: Something To Write Home About, 2017