Down in the Valley

Down in the Valley beskæftiger sig med den subjektive oplevelse af naturen og dermed også fortolkningen deraf. Det er et forsøg på at undersøge fotografiets plads i tid og rum, hvordan et fotografi, trods dets rodfæstelse i et bestemt sted til en bestemt tid, potentielt kan skifte kurs derfra.
Udstillingsperiode:
03-03-2017 - 23-04-2017
Medie:
Titel:
Down in the Valley
Kunstner:
Eoin Moylan
Down in the Valley er Eoin Moylans første soloudstilling. Udstillingen tager udgangspunkt i et faktisk sted i Irland: Vale of Clara, som ligger øst for Gledalough, Co. Wicklow og gennemstrømmes af Avenmore floden. 

Udstillingen tager udgangspunkt i et projekt, som er opbygget af fotografiske prints, der sættes sammen med lys og lyd i form af selvforfattede kortprosafortællinger. Værkerne søger at konstruere en fremstilling af fotografiet som koncept for derefter at pille det fra hinanden ved en undersøgelse af, hvad der egentlig gør fotografiet muligt: Lys, dimensioner og perception. 

Down in the Valley beskæftiger sig med den subjektive oplevelse af naturen og dermed også fortolkningen deraf. Det er et forsøg på at undersøge fotografiets plads i tid og rum, hvordan et fotografi, trods dets rodfæstelse i et bestemt sted til en bestemt tid, potentielt kan skifte kurs derfra. 

Værkerne i udstillingen blev fremstillet mellem 2013 og 2016. I løbet af denne periode opholdt Moylan sig over flere omgange i en skov i Vale of Clara, hvor han rejste og camperede alene i et forsøg på at afmontere sin egen kontrol og indbyggede æstetiske strukturer, for i stedet at lade en personlig fortolkning og refleksion gennemtrænge værkerne. Fotografierne søger at skabe et rum, som ikke referer til en bestemt tid eller identitet, men sammensættes af specifikke øjeblikke, som konstruerer et system. Ved en abstrakt sammenstilling af disse to separate oplevelser, undersøger udstillingen, hvordan fortid og fremtid er unikt forbundne og effektivt driver individets nærværende muligheder og valg. Projektet er en udforskning af effekten af fortiden ud fra en nutidig konstruktion. Fokus ligger på afstanden mellem de to oplevelser, det abstrakte mellemrum der skabes, og hvad der skal til for at udfylde det. 

Lørdag d. 4 marts kl. 14
 afholdt Eoin Moylan artist talk i udstillingrummet hos Galleri Image. 

Om kunstneren
Eion Moylan blev født i Calgary, Irland i 1983, men bor og arbejder i dag i Berlin. Hans arbejde er fokuseret på kommunikationen mellem billeder og billedfremstilling, værker som undersøger både den tekniske og psykologiske produktion af fotografiet. Hans arbejde fokuserer på de detaljer, som dikterer et narrativ af individuelle valgmuligheder, som spiller sammen som en argumentation for dannelsen af det kognitive og æstetiske hele. Hovedtemaet er de valg, der må træffes, specielt i forbindelser med tid og rum, både fortidige og nutidige oplevelser. Hans kunstneriske arbejde trækker på hans uddannelse inden for TV & Film, fotografi og psykoterapi. Han har senest færdiggjort sin MA i Fine Art fotografi fra institut for European Design i Madrid. 

Han har udstillet ved Royal Hibernian Academy i Dublin og The Library Project i Dublin. Han har senest deltaget i den turnerende gruppeudstillingen, 5 Plus 5, som fandt sted mellem Madrid og Library of Birmingham. 
Hans første bog, A place without Walls, er optaget i samlingen ved National Library of Ireland. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.