Reconstruction of a Chioreographic Script

Guston Sondin-Kungs soloudstilling Reconstruction of a Choreographic Script tager udgangspunkt i kunstnerens uvisse og fragmenterede familiehistorie, der udfoldes gennem grandtanten Elfriede Mahler, en amerikansk danser og koreograf.
Udstillingsperiode:
13-01-2017 - 26-02-2017
Medie:
Video, photocollage
Titel:
Reconstruction of a Chioreographic Script
Kunstner:
Guston Sondin-Kung
Guston Sondin-Kungs soloudstilling Reconstruction of a Choreographic Script tager udgangspunkt i kunstnerens uvisse og fragmenterede familiehistorie, der udfoldes gennem grandtanten Elfriede Mahler, en amerikansk danser og koreograf. Anklaget for at være kommunist under McCarthy-æraen i USA, flygtede hun til Cuba og søgte asyl umiddelbart efter revolutionen i 1959. I Cuba var hun med til at stifte Skolen for Moderne Dans i Havana. Efterfølgende flyttede hun til Guantánamo City og dedikerede resten af sit liv til at grundlægge og lede danseselskabet Danza Libre, som fusionerer moderne dans med afro-cubanske dansetraditioner, som er udviklet i regionen.   

Udstillingen på Galleri Image omfatter Reconstruction of a Choreographic Script, en serie af collager af papirudklip, et flersporet videoværk samt filmen, Time Dead Time Alive (36 min). Tilsammen beskæftiger værkerne sig med nedarvet multivalent erindring, hvis spektrale potentialitet manifesteres gennem dans og bevægelse som legemliggjort visdom.   

I forbindelse med udstillingen udgives publikationen Time Dead Time Alive, som indeholder skriftlige bidrag fra disciplinerne dans, performanceteori, film & visuelle studier og kunstteori, der belyser Elfriede Mahlers liv og virke. Derudover indeholder publikationen historiske tekster, arkivdokumenter og fotografier, som præsenteres sideløbende for at perspektivere de skriftlige bidrag. 

Guston Sondin-Kung (f. 1982) er billedkunstner, født i USA og bosat i København. Han har en MFA fra CCA Kitakyushu Research Program og en BFA fra California Institute of the Arts.Hans værker skaber kritiske forestillinger om tid og hukommelse med udgangspunkt det kropslige. Inspireret af marxistisk teori, psykoanalyse, postkolonial teori og feminisme, arbejder han med at dekonstruere de komplekse krydsfelter mellem race, klasse og køn for at skabe alternative fortællinger og repræsentationsformer. Udover i kunstinstitutioner, præsenterer han jævnligt sine værker og kunstneriske forskning i akademiske, aktivistiske og uddannelsesmæssige sammenhænge, samt på filmfestivaler.   

Udstillingen åbner fredag d. 13. januar 2017. Kunsthistoriker Johanne Løgstrup vil åbne udstillingen.
Fredag d. 17 februar 2017, kl. 17-19 vil Guston Sondin-Kung give en artist talk efterfulgt af en boglancering.   

Billede: "Los Umbrales: Bullet - Legs together count two", 110cm x 110cm, collage af Guston Sondin-Kung

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Danske Filminstitut.