Girls In Uniform: A Night at the Opera

Girls In Uniform er en serie af fotografier og skulpturer, der startede i 2003 og stammer fra en form for selv-analyse, hvor Kwak ser tilbage på sin baggrund fra hendes nye position som kvinde og kunstner.
Udstillingsperiode:
02-11-2017 - 17-12-2017
Medie:
Fotografi
Titel:
Girls In Uniform: A Night at the Opera
Kunstner:
Hyun-Jin Kwak
Natur og kultur, øst og vest, subjekter og objekter mødes alle i Hyun-Jin Kwaks kunst. I hendes værker lader hun magtfulde symboler og myter, fra hendes koreanske hjem og barndom, reflektere og konfrontere det voksne liv og den vestlige verdens billedsprog. Girls In Uniform er en serie af fotografier og skulpturer, der startede i 2003 og stammer fra en form for selv-analyse, hvor Kwak ser tilbage på sin baggrund fra hendes nye position som kvinde og kunstner. De storslåede, iscenesatte fotografier, der udgør serien, består af uniformerede skolepiger, som bebor både natur- og bymiljøer. Hvor øde, industrielle steder blander sig med floder, vandfald, klipper og tætte, nærmest uigennemtrængelige, grønne områder. Disse fungerer som kulisse for anspændte og let truende teenage episoder, fastfrosset i tiden. 

I en del af hendes serie referer Kwak til klassiske oliemalerier, hvor hun især fokuserer på landskaber, portrætter af udødelige ånder, skønhed og kvinder. I denne tradition er mænd typisk afbildet som aktive subjekter involveret i sofistikerede aktiviteter som kunst, digtning og meditation. I modsætning til mænd er kvinder afbildet som passive, næsten som dele af landskabet. Ligesom i resten af Kwaks værker, er det forsømte eller magtesløse objekt snarere et aktivt og selvstændigt subjekt involveret i spil eller ritualer af ukendt retning eller karakter. 

Udstillingen på Galleri Image bestod af udvalgte værker fra perioden 2006-2017. De seneste blev skabt under Kwaks FRESH EYES residency ophold i Aarhus - tre af disse kunne ses på Lokalcenter Møllestiens facade, som er nabo til Galleri Image i Vestergade. Samlet set viser værkerne, hvordan Girls In Uniform har udviklet sig til et studie i kulisser, hvor historiske og arkitektoniske aspekter indeholder stadig større betydning. For kunstneren har det at opsætte modeller i forskellige miljøer, og derved konstruere forskellige fortællinger, været et reflekterende værktøj brugt til at se eller undersøge steder. Kwak forklarer: "På en eller anden måde kom den uniformerede pige til at repræsentere mit eget, fremmede perspektiv og placering på forskellige lokaliteter og geografiske steder i Vesten." 

Hyun-Jin Kwak (f. 1974 i Sydkorea) bor og arbejder i Stockholm, Sverige. Hun arbejder primært med iscenesat fotografi, hvor hun tematiserer geografiske steder. Kwak's arbejde har været vist ved både gruppe- og soloudstillinger på mange betydningsfulde udstillingssteder i Europa, heriblandt Hasselblad Center, Art Pavilion Zagreb, Technopolis Athens, Kulturhuset Stockholm og Platform Seoul. Kwak har været nomineret til flere europæiske fotografipriser heriblandt Prix Pictet og Prix Virginia. I 2005 modtog Kwak et Victor Fellowship fra Hasselbladsstiftelsen. 

Girls In Uniform: A Night at the Opera har fernisering tirsdag den 2. november fra kl. 16.00 til kl. 18.00. Udstillingen vises til og med 17. december. Tirsdag-søndag kl. 13.00-17.00

Læs mere om Hyun-Jin Kwak her: http://www.hyunjinkwak.com

Foto: Hyun-Jin Kwak: A Study of Landscape and Beauty no. 1

Udstillingen støttes af Statens Kunstfond & Frimodt-Heineke Fonden