Against the Grain

Galleri Image inviterer til en tankeprovokerende og yderst aktuel udstilling, der peger på forholdet mellem den fjerne, geologiske fortid og vores teknologihungrende nutid.
Udstillingsperiode:
27-08-2016 - 09-10-2016
Medie:
Titel:
Against the Grain
Kunstner:
Anu Ramdas, Christian Danielewitz
Against the Grain retter fokus mod et helt uomgængeligt emne i samtiden, nemlig forholdet mellem vores eksplosive forbrug af teknologi og den belastning af miljøet, som det fører med sig. De to kunstnere Anu Ramdas og Christian Danielewitz har af to omgange rejst til industribyen Baotou - epicentret for den kinesiske mineindustri i Indre Mongoliet. Her har de skabt værkerne on location, med radioaktivt materiale fra den gigantiske ophobning af mineralaffald, kaldet Weikuang Dam, der er anlagt i udkanten af byen. Weikuang Dam er et mareridtslandskab, der er opstået som et resultat af rovdriften på de eftertragtede rare earth elementer, som er det materielle fundament i vores højteknologiske samfund.

Galleri Image inviterer til en tankeprovokerende og yderst aktuel udstilling, der peger på forholdet mellem den fjerne, geologiske fortid og vores teknologihungrende nutid.

Under udstillingen vil der være et eventprogram, som inkluderer visning af den kinesiske kunstner Zhao Liangs film Behemoth, en poetisk fortælling om kinesisk rovminedrift og spøgelsesbyer. Derudover vil der også være talks med både kunstnere og bidragsydere til den publikation, der udkommer i forbindelse med udstillingen, deriblandt kunsthistoriker og fotoekspert Lars Kiel Bertelsen.

Anu Ramdas og Christian Danielewitz er begge uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi. I 2014 udgav de sammen White City / Black Desert – Black City / White Desert, en ambitiøs artist book om geologi, arkitektur og fotografi.

Udstillingen er en del af det 2-årige forsknings- og udstillingsprojekt ’Kunst og dokumentar-kultur’, som ledes af Peter Ole Pedersen, adjunkt ved Aarhus Universitet, kurator og billedkunstner.

Against the Grain er en del af en fotobiennale, som finder sted som et samarbejde mellem Galleri Image, Fotografisk Center i København og Brandts i Odense.
Symposiet "Global Challenges in relation to photography, contemporary art and social media" er en del af Photo Biennalen. Symposiet vil belyse forskellige problemstillinger indenfor fotojournalistik, dokumentar og samtidskunst og finder sted d. 26 august fra kl. 8:30- 17.00 på CPH Conference i Tietgensgade 65, DGI-byen i København.
Find det fulde program her

Andre arrangementer på Galleri Image i forbindelse med udstillingen:

15. september, kl 17- 19: TALK: Anu Ramdas og Christian Danielewitz i dialog med Lars Kiel Bertelsen
4. oktober: Teoretisk Tirsdag
6. oktober:  Visning af filmen Behemoth af Zhao Liang (CH)
8. oktober: Bogrelease: Against the Grain


Udstillingen er støttet af Aarhus Kommune, Novo Nordisk Fonden, Nordea Fonden, Knud Højgaards Fond og Statens Kunstfond.