Teresa Meka på residency i Aarhus

Aarhus får besøg af Teresa Meka i forbindelse med Galleri Image og Aarhus Litteraturcenters fortløbende kunstprojekt FRESH EYES ­– International Artists Rethink Aarhus. Teresa Meka vil i løbet af juni være på residency for at lade sig inspirere af byen og skabe sit bidrag til FRESH EYES.
Udstillingsperiode:
01-06-2016 - 30-06-2016
Medie:
Fotografi
Titel:
Teresa Meka på residency i Aarhus
Kunstner:
Teresa Meka
Aarhus får besøg af Teresa Meka (f. 1990), en ung kvindelig fotograf fra Ghana, i forbindelse med Galleri Image og Aarhus Litteraturcenters fortløbende kunstprojekt FRESH EYES ­– International Artists Rethink Aarhus. Teresa Meka vil i løbet af juni være på residency for at lade sig inspirere af byen og skabe sit bidrag til FRESH EYES. Hendes fotografiske udtryk er et kreativt og detaljeorienteret personfotografi. I sit arbejde søger hun at afdække sit forhold til samfundet gennem en selvudforskende og spørgende proces. Teresas valg af motiver har rod i oplevelser, observationer og interaktioner omkring hende. Hendes mest kendte arbejde er den fotografiske serie Bed Series (2014), hvor hun har dokumenteret adskillige tomme senge i Sudan med et særligt blik for den iboende symbolik i motivet. Hun er den yngste kunstner som deltager i FRESH EYES-projektet og kan dermed bidrage med et blik, som skiller sig ud blandt de øvrige FRESH EYES-kunstnere. 

Teresa Meka har studeret ved College of Digital Photography i Johannesburg og har deltaget i projekter med Dei Centre Ghana, Goethe Institut Dakar/Berlin, og Johannesburg Master Class.

Teresa Mekas residency er støttet af CKU - Center for Kultur og Udvikling
sponsorlogoer