In Between / In Transit

In Between - in Transit viser værker fra en gruppe kunstnere, der fokuserer den midlertidige tilstand. Hver kunstners projekt reflekterer over en civilisation i forandring. Ved brug af fotografi og film udforsker kunstnerne historier fra mennesker, der er rejst til en kultur, som er markant anderledes end den, de er født i.
Udstillingsperiode:
06-05-2016 - 26-06-2016
Medie:
Fotografi, video
Titel:
In Between / In Transit
Kunstner:
George Awde (USA/LBN), Stefanie Zofia Schulz (DEU), Omar Imam (SYR), Gohar Dashti (IRN), Tanya Habjouqa (JOR). Udstillingen er kurateret af Peggy Sue Amison (USA)
I det 21. århundrede er det blevet langt mere almindeligt end tidligere at være født ind i én kultur for senere i livet af forskellige årsager at flytte til en anden kultur og etablere sig dér. Senest har vi været vidne til store antal mennesker, der er flygtet fra krigsramte områder. For dem, der har været tvunget til at forlade deres hjemland i et forsøg på at reetablere sig et andet sted, kan det føles som et limbo på ubestemt tid, på flere forskellige niveauer, at vente på tilladelse til at blive accepteret ind i en ny fremmed kultur. Denne mellemtilstand byder på nye udfordringer, der både nedbryder, og genskaber individets oplevelse af identitet.

Dette er selvfølgelig ikke et nyt fænomen, men for de deltagende kunstnere i gruppeudstillingen har disse omstændigheder budt på unikke muligheder for at udforske og observere den ovennævnte problemstilling og menneskerne, som er berørt deraf. Kunstnerne kommunikerer på udstillingen, hvad de har set og oplevet, gennem visuelle og performative medier. Herved får de mulighed for at dele de udfordringer og muligheder, som den globale folkevandring byder på.
 
In Between - in Transit viser værker fra en gruppe kunstnere, der fokuserer på midlertidige, limbo-lignende oplevelser. Hver kunstners projekt byder på forskellige visuelle narrativer, der på hver sin måde reflekterer over en civilisation i forandring.

Ved brug af fotografi, performance og film udforsker kunstnerne, historier fra mennesker, der er rejst til en kultur, som er markant anderledes, end dén de er født i. Personfortællingerne illustrerer de prøvelser, som kulturovergangen skaber, samt dens psykiske og fysiske effekter.

Kunstnernes værker udgør tilsammen en indsigtsrig dokumentation af vidtrækkende fortællinger der udtrykkes på måder, der går langt ud over hvad der traditionelt forståes som dokumentarisme eller 'klassisk' fotojournalistik.

I forbindelse med udstillingen og Art Weekend Aarhus præsenterer Galleri Image seminaret Translating Transience d. 29 maj kl. 14 med deltagende kunstnere og kuratoren til stede. Hvordan bruger en kunstner sin praksis til at oversætte den usikre mellemtilstand en flygtning oplever? Hver kunstner, som er repræsenteret i In between / In Transit, formidler sin forståelse af dette dilemma, som så mange kulturer befinde sig i og forsøger at svare på spørgsmålet, "Fra hjem - til hvor?"

Information om kunstnerne: 

Gohar Dashti fik i 2005 sin MA i fotografi fra kunstakademiet i Theran. Hendes kunstneriske praksis fokuserer på historiske og kulturelle emner, der refererer til den moderne kultur. I sin kunst, benytter hun sig af forskellige slags medier som fotografi og video. Hun har været på flere residencies og modtaget legater fra DAAD award, UdK Berlin, DE (2009-2011); Visiting Arts (1mile2 project), Bradford/London, UK (2009) and International Arts & Artists (Art Bridge), Washington DC, USA (2008). Hun har udstillet flere forskellige steder i verden, været vist på mange museer, festivaler og biennaler. Hendes værker er med i mange samlinger deriblandt Victoria and Albert Museum, London (UK), Mori Art Museum, Tokyo (JP), Museum of Fine Arts (MFA), Boston (USA), Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas City (USA), National Gallery of Art, Washington D.C. (USA) and Kadist Art Foundation, Paris (FR).

www.gohardashti.com

Omar Imam er en syrisk, Beirut-baseret fotograf og filmskaber. I sine fotografiske værker bruger Imam ironi og konceptuelle tilgange til at formidle om de voldelige situationer, der sker i Syrien, og han må ofte bruge pseudonymmer, når han udgiver sine værker. Efter at have forladt Damascus i 2012, begyndte han at lave fiktive kort film, der ofte fokuserer på situationen med de syriske flygtninge. På egen hånd, og i samarbejde med NGO, har han produceret film, fotografiske projekter og lavet workshops for syriske flygtninge i Lebanon, og blev i 2014 tildelt et legat fra den arabiske fond  - Arab Fund for Arts and Culture (AFAC)

http://arabdocphotography.org/project/live-love-refugee

Tanya Habjouqa er født i Jordan og uddannet i Texas. Habjougas fotografier handler om køn og menneskerettigheder i mellemøsten. I 2014 vandt hun World Press Award for sin serie der dokumenterede de mange sindssyge øjeblikke, man kunne opleve i hverdagen efter besættelsen af Vestbredden, Gaza og Østjerusalem. Hendes bog 'Occupied Pleasures’ blev udvalgt af TIME magazine, til at være en af de bedste fotobøger i 2015. Tanya er også et stiftende medlem af det første kvindelige fotokollektiv i mellemøsten; Rawiya, og har modtaget utallige priser, inklusiv nominering til FotoEvidence bog award 2014 for sin serie: Gaza story A Life Less Ordinary i 2012, og hun var nomineret til the Clarion Award i 2007 for at dække konflikten mellem Israel og Hizbollah, og Global Health råds pris for sit humanitære arbejde med at fotografere og dække urolighederne i Darfur i 2006. Tanya er repræsenteret af Panos Pictures og East Wing Gallery i Dubai .

www.tanyahabjouqa.com

George Awde blev født i Boston af lebanesiske forældre, han studerede maleri på Massachusetts College of Art i 2004 og modtog sin MFA i fotografi fra Yale University School of Art i 2009. Han har modtaget priser fra blandt andet: Aaron Siskind Foundation's Individual Photographer's Fellowship (2012), Philadelphia Museum of Art's Photography Portfolio Competition (2012), Fulbright US Scholar Grant til Egypten (2012-2013), Alice Kimball English Travel Fellowship (2009), og The Richard Benson Scholarship for Excellence in Photography (2008). I 2015 modtog Awde til ophold på Light Work i Syracuse, New York, og i efteråret 2015 var hans værker udstillet, som en del af Biennale Des Photographes Du Monde Arabe Contemporain i Paris. George er i øjeblikket adjunkt på Virginia Commonwealth University i Qatar, og meddirektør for marra.tein, et residency og forskningsinitiativ i Beirut.

www.georgeawde.com

Stefanie Zofia Schulz blev født i Tyskland og studerede i Ostkreuz i Berlin. Hun har været udstillet på flere internationale fotofestivaller såsom Triennalen i Hamburg, EMOP i Berlin, Voies off i Arles, og Circulation(s) i Paris og hendes arbejde er blevet udgivet i flere internationale publikationer. Hun blev for nylig tildelt et legat fra VG Bildkunst. Hun arbejder som freelance fotograf og bor i Berlin og Saarland. Hendes dokumentarfilm og kunstneriske arbejde fokuserer på vigtige humanistiske emner.

www.schulzstefanie.de
 
Udstillingens kurator, Peggy Sue Amison, er kunstnerisk leder ved udstillingsstedet East Wing i Dubai, UAE.
http://east-wing.org/

Udstillingen støttes af Statens Kunstfond, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, Helnan Marselis Hotel og Kulturudviklingspuljen, Aarhus kommune.

F
oto: George Awde, fra serien Fragile States (2015)
sponsorlogoer
sponsorlogoer