Seminar: Translating Transience

I dette eftermiddagsseminar fortæller de deltagende kunstnere om deres egne oplevelse med rodløshed, og hvordan det har bidraget med indsigter til deres arbejde. Hver især udtrykker værkserierne en beslægtet fornemmelse af de usikre tilstande, der opstår, mens flygtninge venter på resolution.
Udstillingsperiode:
29-05-2016 - 29-05-2016
Medie:
Seminar
Titel:
Seminar: Translating Transience
Kunstner:
George Awde (USA/LBN), Gohar Dashti (IRN), Tanya Habjouqa (JOR), Omar Imam (SYR), Stefanie Zofia Schulz (DEU) og kurator Peggy Sue Amison (USA)
Vi kan ikke længere ignorere den forhåndenværende krise: massive folkemængder har krydset landegrænser i antal, det ville have været umulige for os at forestille for ti år siden. Selvfølgelig er det ikke et nyt fænomen – se blot tilbage på vores kollektive historier, og du vil finde den kontinuerte vekslen i ebbe og flod af økonomiske og konfliktflygtninge; fortløbende katastrofer, der har plaget adskillige kulturer i århundreder. Mange af os behøver kun at se på vores egen familiehistorie for at erkende, at vores egne forfædre på et tidspunkt har været en del af en massebevægelse på tværs af kloden. 

Mens vi søger efter en dybere forståelse af den øjeblikkelige situation, opstår der et behov for at sætte ansigt på begivenhederne, så vi kan forstå de større perspektiver i denne ufattelige situation. Kunstnerne i gruppeudstillingen In Between / In Transit udforsker med fotografi og video de vanskeligheder, som flygtningene, der befinder sig i denne mellemtilstand, på gennemrejse i et ingenmandsland, mellem hjemmet og et fjernt håb. Udstillingen viser den kedsomhed, bedrøvelse, frygt og apati, som fylder livet hos dem, der er strandet indenfor rammerne af den tvungne migration, idet de flygter fra usikre hjemlande i håbet om at finde en mere tryg fremtid andetsteds. Hver af de deltagende kunstnere er blevet påvirket og berørt af temaerne udvandring og konflikt i deres egne liv, og deres personlige historier kan mærkes i værkerne. 

I dette eftermiddagsseminar fortæller de deltagende kunstnere om deres egne oplevelse med rodløshed og gennemrejser, og hvordan det har bidraget med indsigter til deres arbejde og specifikt til denne udstilling. Fotograferet på forskellige lokaliteter præsenterer hver enkelt værkserie dog beslægtede indtryk af de usikre tilstande, der opstår, mens flygtninge venter på resolution. 

Hver kunstner vil give en kort præsentation af deres kunstneriske praksis efterfulgt af en åben diskussion med publikum.

Eftermiddagsseminar med skaberne af udstillingen ”In Between / In Transit” på Galleri Image søndag d. 29. maj kl. 14.00. Seminaret er en del af programmet til Art Weekend Aarhus.
sponsorlogoer
sponsorlogoer
sponsorlogoer