Seminar: A Light in the Tropics

I forbindelse med den kenyanske kunstner Mimi Cherono Ng’oks udstilling: Always, in Spite of Everything afholdes seminaret, A Light in the Tropics, lørdag d. 2 april i festsalen på Kunstakademiet fra kl. 14 til kl. 16.
Udstillingsperiode:
02-04-2016 - 02-04-2016
Medie:
Seminar
Titel:
Seminar: A Light in the Tropics
Kunstner:
Mimi Cherono Ng'ok, Gabriela Salgado, Akinbode Akinbiyi
I forbindelse med den kenyanske kunstner Mimi Cherono Ng’oks udstilling: Always, in Spite of Everything afholdes seminaret, A Light in the Tropics lørdag d. 2 april i festsalen på Kunstakademiet fra kl. 14 til kl. 16.

Seminaret fokuserer på unge kunstnere fra det globale syds brug af det tropiske lys i deres fotografiske værker.

Mimi Cherono Ng’ok vil præsentere sine værker om identitet, tilhørsforhold, migration og opvækst. Det er alle emner, hun formidler med det fotografiske medie.

Udstillingens kurator, fotografen Akinbode Akinbiyi fra Nigeria, har de seneste tolv år været bosat i Berlin. Han vil tale om hvordan det tropiske lys adskiller sig fra lyset på den nordlige halvkugle og forklare, hvordan kunstnere fra syden aktivt bruger det tropiske lys i deres visuelle historiefortælling.

Den argentiske kurator Gabriela Salgado, som er bosat i London, vil udfordre de idéer og fantasier, der er indeholdt i udtrykket ‘det tropiske’. Det gør hun ved at se på 'det tropiske' som en konceptuel tilførelse til landskaber og steder, hvilket vi blandt andet ser i Cherono Ng’oks værker.

Der er afsat tid til spørgsmål til oplægsholderne efter hver oplæg.

Link til første del af seminaret: Akinbode Akinbiyi
Link til anden del af seminaret: Gabriela Salgado

Semaret er støttet af Statens Kunstfond og CKU. Seminaret er en del af Images 16.