FLOTEL EUROPA - Aarhus premiere på Vladimir Tomićs seneste film

I forbindelse med Vladimir Tomićs soloudstilling Remembering the Nowhere har Galleri Image Aarhuspremiere på Vladimir Tomićs nye film Flotel Europa.
Udstillingsperiode:
13-02-2016 - 13-02-2016
Medie:
Film
Titel:
FLOTEL EUROPA - Aarhus premiere på Vladimir Tomićs seneste film
Kunstner:
Vladimir Tomic
I forbindelse med udstillingen Remembering the Nowhere havde Galleri Image Aarhuspremiere på Vladimir Tomićs nye film Flotel Europa.

Om filmen:
I 1992 kom en bølge af flygtninge fra krigen i Bosnien-Herzegovina til Danmark. Da de eksisterende flygtningelejre var fyldt op, lod Dansk Røde Kors et kæmpe skib trække ind i Københavns kanaler. Skibet, Flotel Europa, blev midlertidigt hjem for tusinde mennesker, der ventede på afgørelsen af deres asylsager. Blandt dem var en 12-årig dreng, Vladimir, som var flygtet fra Sarajevo sammen med sin mor og ældre bror. De tilbragte to år ombord på Flotel Europa.
To årtier senere inviterer Vladimir Tomić os med på rejse gennem sin opvækst på dette skib, der genlyder af ekkoer fra krigen, samt de andre oplevelser, der udgør en barndom. 
"Flotel Europa" er en dannelseshistorie med et flygtningetwist, sammensat af uddrag af VHS bånd fra private arkiver tilhørende de bosniske flygtninge, der levede sammen i Københavns Havn i den enorme flydende flygtningelejr "Flotel Europa".

Spilletid: 70 min. Sprog: Bosnisk med engelsk tekstning.
Skrevet og instrueret af Vladimir Tomić.

Entré er gratis, men kom i god tid, da der kun er et begrænset antal pladser.

For mere information om filmen og kunstneren bag, besøg www.vladimirtomic.com 

Tid & Sted: Galleri Image, lørdag d. 13. februar kl. 14
sponsorlogoer