Seminar: FRESH EYES on URBAN SPACE

Seminaret FRESH EYES on URBAN SPACE stiller skarpt på det levede liv mellem husene og byrummets skjulte potentialer. Kunstnere, digtere, forskere og arkitekter fra hele verden vil sammen diskutere kunstens relation til byen, og hvordan man via kunsten kan gentænke den.
Udstillingsperiode:
19-11-2015 - 19-11-2015
Medie:
Seminar
Titel:
Seminar: FRESH EYES on URBAN SPACE
Kunstner:
Søren Ulrik Thomsen, Hyun-jin Kwak, Tom Lovelace, Quentin Stevens, Tom Nielsen, Louise Mønster, Elisabeth Skou Pedersen, Julie Boserup, Christian Yde Frostholm, Claus Pedersen, Jesper Rasmussen
Internationalt seminar sætter fokus på forholdet mellem kunsten og byrummet

Seminaret FRESH EYES on URBAN SPACE fjerner fokusset fra de sædvanlige turistattraktioner for i stedet at stille skarpt på det levede liv mellem husene og byrummets skjulte potentialer. Kunstnere, digtere, forskere og arkitekter fra hele verden vil sammen diskutere kunstens relation til byen, og hvordan man via kunsten kan gentænke den. 

Den 19. november afholder Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter heldagsseminaret FRESH EYES on URBAN SPACE. Seminaret sætter fokus på, hvordan især fotokunsten og litteraturen kan fortolke og gentænke byrummet æstetisk, og kunstnere, digtere, arkitekter og forskere fra hele verden vil fortælle om forholdet mellem kunsten, arkitekturen og byrummet.Programmet byder blandt andet på den australske professor i arkitektur Quentin Stevens, den danske digter Søren Ulrik Thomsen, der blandt andet står bag et gavldigt i neon i Valby, samt den sydkoreanske fotokunstner Hyun-Jin Kwak, der er bosat i Sverige, og mange flere. Med hver deres oplæg fortæller de om, hvordan de individuelt bruger byen og byrummet i deres arbejde, hvilket munder ud i en samlet debat om hverdagen i byen og byrummets skjulte potentialer mellem husene.

Seminaret er en forlængelse af 2017-projektet FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus, der siden 2013 har inviteret en række forfattere og fotokunstnere til Aarhus for at give et bud på en kunstnerisk gentænkning af Aarhus. Den grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen og den britiske fotokunstner Tom Lovelace er blandt de mange kunstnere, som galleriet og de to centre har inviteret til byen - sidstnævnte vender tilbage til Aarhus for at deltage i seminaret. Projektet afsluttes i 2017 med udstillinger på Vestergade og Grønnegade, oplæsninger og udgivelsen af en stor kunstbog.

Seminaret er den 19. november på Åbne Scene på Godsbanen, og det starter kl. 10. Alle er velkomne. Arrangementet foregår på engelsk. 
Seminaret er gratis, men af hensyn til forplejning med kaffe og kage bedes man sende en uforpligtende tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Heldagsseminaret byder på et program med blandt andet arkitekterne Quentin Stevens (AUS) og Tom Nielsen (DK), forskerne Louise Mønster (DK) og Elisabeth Skou Pedersen (DK), kunstnerne Hyun-Jin Kwak (KR/SE) og Julie Boserup (DK) samt digteren Søren Ulrik Thomsen (DK).

Seminarprogram:

Livet mellem husene:
Kl. 10:00: Velkomst
Kl. 10:10: Quentin Stevens
Kl. 10:40: Elisabeth Skou Pedersen
Kl. 11:00: Pause
Kl. 11:20: Tom Nielsen
Kl. 11:40: Tom Lovelace
Kl. 12:00: Christian Yde Frostholm
Kl. 12:20: Debat - Claus Peder Pedersen 

Kl. 12:50: Frokost 

Byen som sted
Kl. 13:50: Louise Mønster
Kl. 14:10: Søren Ulrik Thomsen
Kl. 14:30: Pause
Kl. 14:50: Hyun-Jin Kwak
Kl. 15:10: Julie Boserup
Kl. 15:30: Debat - Jesper Rasmussen

Efter seminaret
Kl. 16.30: Guidet city walk - Urbane Vildspor (start: Godsbanen)
Efter seminaret vil det være muligt at deltage i en city walk anført af Urbane Vildspor, hvor særlige steder og kunstværker i området omkring Godsbanen udforskes.Kl. 16.30: Introduktion til udstillingen Korrespondance på Galleri Image, Vestergade 29, Aarhus C
Deltagerne i seminaret er velkomne til at besøge den nyåbnede udstilling Korrespondance, kurateret af Gitte Broeng, på Galleri Image i Vestergade. Her kan man opleve værker af kunstnere, som arbejder i feltet mellem literatur og billedkunst. Kunstnere: Anne Cotten, Victoria Durnak, Christian Yde Frostholm, Audun Mortensen og Amalie Smith. 
Galleri Image, initiativtageren til FRESH EYES projektet, er det ældste udstillingssted for fotografisk kunst i Skandinavien. I anledning af seminaret har Image udvidet åbningstiden til kl. 18.

FRESH EYES er støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Aarhus 2017, Nordisk Kulturfond, Bikubenfonden og Statens Kunstfond