Korrespondance Oplæsning

Korrespondance var en udstilling i feltet mellem billedkunst og litteratur. Fem eksperimenterende forfattere OG billedkunstnere var med.
Lørdag d. 31. oktober kl. 14 læste fire af dem op, norske Victoria Durnak og Audun Mortensen, danske Christian Yde Frostholm og Amalie Smith. Foruden kurator og forfatter Gitte Broeng.
Udstillingsperiode:
31-10-2015 - 31-10-2015
Medie:
Fotografi, poesi
Titel:
Korrespondance Oplæsning
Kunstner:
Victoria Durnak (NO) - Christian Yde Frostholm (DK) Audun Mortensen (NO) - Amalie Smith (DK) - Gitte Broeng (DK)
Victoria Durnak (NO) - Christian Yde Frostholm (DK)
Audun Mortensen (NO) - Amalie Smith (DK) - Gitte Broeng (DK)


Korrespondance er en udstilling i feltet mellem billedkunst og litteratur. Fem eksperimenterende forfattere OG billedkunstnere er med. De bevæger sig naturligt fra det ene medie til det andet. Ofte med afsæt i konkrete registreringer af virkeligheden, der bearbejdes i fotografi- og tekstbaserede værker.

Lørdag d. 31. oktober kl. 14 læser fire af dem op, norske Victoria Durnak og Audun Mortensen, danske Christian Yde Frostholm og Amalie Smith. Foruden kurator og forfatter Gitte Broeng. Oplæsningen foregår blandt værkerne i Galleri Image. Der læses fra bogen, som udkommer i forbindelse med udstillingen. Publikum kan på én gang lytte og se.

Victoria Durnak (NO):
Victoria Durnak (f. 1989) bor og arbejder i Oslo. Hun dimmitterede fra Kunstakademiet i Oslo i 2014, men har også en MFA fra Sandberg Institute ved Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Hun arbejder ofte med performance og installation, hvor tekst, foto/video og objekter kombineres. Durnak har deltaget i udstillinger i blandt andet Helsinki, Stockholm, Rennes, Wien og Amsterdam. Hun debuterede med digtsamlingen Stockholm sier, 2010 Flamme Forlag, og har udgivet flere bøger, både poesi og prosa. Senest romanen Torget (2015).

Christian Yde Frostholm (DK):
Christian Yde Frostholm (f. 1963) bor og arbejder i København. Uddannet fra Forfatterskolen i 1989. Siden debuten som digter i 1985 har han udgivet en lang række bøger, bl.a. også kortprosa og romanen Selvportræt med dyr, 2011. Frostholm redigerede litteratur- og kunstwebsitet Afsnit P 1999-2009. Hans seneste bog, som kombinerer tekst og fotografi, Paris en brugsanvisning (2013) blev nomineret til både Bukdahls Bet og Montanas Litteraturpris. For tiden er han aktuel med udstillingen Pessoas træ på Det Kongelige Bibliotek, der ligeledes blander medierne.

Audun Mortensen (NO):
Audun Mortensen (f. 1985). Bor og arbejder i Oslo. Han har deltaget i flere internationale udstillinger, senest blandt andet på Gagosian Gallery i New York, Futura Gallery i Prag og V1 Gallery i København. Mortensens debutbog Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det (2009) blev kåret til ”Årets bedste digtdebut” af Aftenposten i Norge. Han har udgivet seks bøger siden, både poesi og prosa, og adskillige ‘zines’ (tekster og billeder). Hans konceptuelle prosabog The Collected Jokes of Slavoj Žižek er oversat til otte sprog. Romanen Samleren er netop udkommet på Flamme Forlag.

Amalie Smith (DK):
Amalie Smith (f. 1985) bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2009 og tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 2015. Smith har bl.a. vist udstillingen The Sponge Diver på Museet for Samtidskunst i Roskilde, hvor tekster, billleder og objekter forbindes. Hun har indtil videre udgivet seks bøger, hvoraf den seneste er Marble, 2014 Forlaget Gladiator og medvirket i Aarhus Litteraturcenters projekt Art Writing. Smith har modtaget flere priser og arbejdslegater for sine bøger. Senest Kronprinsparrets Stjernedryspris for sit arbejde som billedkunstner og forfatter.

Gitte Broeng (DK):
Gitte Broeng (f. 1973) Bor i København og Aarhus. Cand.mag. i Litteratur- og Kunsthistorie fra Aarhus Universitet, 2001. Var i en længere årrække ansat på Galerie Asbæk og Martin Asbæk Gallery samt redaktør af litteraturtidsskriftet Den Blå Port. I 2006 debuterede hun med digtsamlingen Interiør