Seminar om kinesisk samtidskunst

Lørdag d. 27. juni er Galleri Image vært for et seminar om kinesisk samtidskunst.
Deltagerne er kunstner og lektor ved Central Academy of Fine Arts (CAFA) Fei Jun, den kinesiske kunstskribent Pei Yan og den kinesiske fotograf, performance- og videokunstner Liu Jin.
Udstillingsperiode:
27-06-2015 - 27-06-2015
Medie:
Seminar
Titel:
Seminar om kinesisk samtidskunst
Kunstner:
Liu Jin, Pei Yan, Fei Jun
Lørdag d. 27. juni er Galleri Image vært for et seminar om kinesisk samtidskunst.
Deltagerne er kunstner og lektor ved Central Academy of Fine Arts (CAFA) Fei Jun, den kinesiske kunstskribent Pei Yan og den kinesiske fotograf, performance- og videokunstner Liu Jin.

Arrangementet vil foregå på engelsk. Der er gratis adgang.

Program:
Liu Jin: Indsigt i en samtidig kinesisk kunstpraksis
Fotograf, performance- og videokunstner Liu Jin taler om sin kunstneriske praksis, som inkluderer både mere traditionalle medier som skulptur og analogt fotografi såvel som performance interventioner in den offentlige sfære. Hans DIVA-residency i Danmark er målrettet skabelsen af et nyt kunstnerisk projekt, som tager udgangspunkt i en moderne, personlig fortolkning af H.C. Andersens eventyr.

Pei Yan:
 Når traditionel kinesisk kunst møder New Media
New Media er blevet en drivkraft for samtidig kunstnerisk skabelse på internationalt plan. Hvordan påvirker de traditionel kinesisk kunst? Ved at kombinere gamle teknikker med moderne medie teknologi, udforsker en ny generation af kinesiske kunstnere de muligheder, som New Media kunst kan bibringe den samtidige transformation af traditionel kinesisk kunst. 

Fei Jun: Multi medie udviklingen indenfor den kinesiske samtidskunst.
Kunstner og lektor Fei Jun præsenterer et udvalg fra sin kunstneriske praksis og diskuterer emner vedrørende påvirkningen fra New Media på kinetisk samtidskunst.

Tid & sted:
Lørdag d. 27. juni kl. 14 på Galleri Image

Om deltagerne:
Fei Jun er kunstner samt lektor ved Media Lab på Central Academy of Fine Arts (CAFA), Beijing. Fei Jun har en MFA i  Electronic Integrated Art  fra Alfred University's School of Art and Design i New York. Hans kunst og design har været udstillet nationalt og internationalt på gallerier, museer og ved festivaller.
Hovedområderne for hans forskning er digital kunst, interaktiv kunst, interface design, interaktions design og digitale udgivelser. Hans er særligt interesseret i krydsfeltet mellem det virtuelle rum og det fysiske, Hans seneste forskning har været fokuseret på at skabe lokative sociale medier til offentligt engagement. Han har også udforsket værdien i virtuelt arbejde samt interaktive systemer til at styrke bæredygtighed.

Pei Yan er kunsthistoriker og er uddannet fra the Central Academy of Fine Arts (CAFA). Hun har de sidste 8 år arbejdet for Det Danske Kulturinstitut og har været med til at arrangere ophold for danske kunstnere i Kina. Sideløbende er hun redaktør for et kinesisk kunsttidsskrift, hvor hun skriver om international multimediekunst. Pei Yan har blandt andet skrevet analytisk om det kinesiske kunstmarked og Kinas kunstscene.

Liu Jin (1971) er født i Jiangsu-provinsen i Kina og er uddannet fra the Department of Arts and Crafts på Jiangsu Xuzhou Engeneering Institute i 1995. Han arbejder med globalt aktuelle problemstillinger såsom nationalitet, identitet, teknologisk udvikling og individets status i samfundet i et bredt felt af fotografi, maleri, video, skulptur og performance – gerne som del af en intervention af det offentlige rum. Hans praksis henter sit materiale fra det kulturelle krydsfelt mellem vestlig og kinesisk kultur.

Seminaret er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommune