Thomas Kellner besøger Aarhus

Fra d. 11.-16. juni 2015 vil Den tyske kunstner Thomas Kellner igen gæste den jyske storby, for at afslutte sit bidrag til projektet FRESH EYES – International Artists Rethink Aarhus, der er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter.
Udstillingsperiode:
11-06-2015 - 16-06-2015
Medie:
Fotografi
Titel:
Thomas Kellner besøger Aarhus
Kunstner:
Thomas Kellner
Fra d. 11.-16. juni 2015 vil Den tyske kunstner Thomas Kellner igen gæste den jyske storby, for at afslutte sit bidrag til projektet FRESH EYES – International Artists Rethink Aarhus, der er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter. Projektet blev initieret i 2013, og Kellner er den fjerde kunstner i rækken til at besøge Aarhus i den forbindelse.

Thomas Kellner var i starten af sin kunstneriske praksis stærkt influeret af det eksperimentelle og konceptuelle fotografi. I 1997 begyndte han at udvikle sine arkitektoniske fotokollager, der skulle blive hans fremtidige stilistiske varemærke. Kellner sammensætter sine værker af et utal kontaktprint fra 35 mm filmruller, som forsyner billederne med en tydelig fragmentarisk, pseudo-kaleidoskopisk og nærmest humoristisk kvalitet. Motiverne består generelt af berømte arkitektoniske strukturer, der er visuelt genkendelige eller endda ikoniske i den vestlige kultur.

Under sit ophold i Aarhus vil Kellner arbejde med at omsætte sit indtryk af Danmark som et nordligt land ved kysten til et visuelt udtryk. Dette planlægger han rent konkret at opnå, gennem en bearbejdelse af en af Aarhus mere ikoniske nye bygninger ved havnen, som via Kellners distinkte arbejdsmetode visuelt vil komme til at mime en bølge.