Territories - en kuratorisk undersøgelse af steder, rum og relationer. Kunstnersamtaler under Art Weekend Aarhus

Galleri Image var vært for en samtale mellem fire polske videokunstnere, som deltager i udstillingsrækken Territories i galleriets demorum, under ledelse af udstillingens kurator Aleksandra Księżopolska. Arrangementet var en del af Art Weekend Aarhus 2015.
Tid & sted: 31. maj kl. 13.30 til 14.30 på Galleri Image
Udstillingsperiode:
31-05-2015 - 31-05-2015
Medie:
video, installation
Titel:
Territories - en kuratorisk undersøgelse af steder, rum og relationer. Kunstnersamtaler under Art Weekend Aarhus
Kunstner:
Aleksandra Księżopolska, Dominik Lejman, Adam Witkowski, Iwo Rutkiewicz, Kaja Dobrowolska
Galleri Image er vært for en samtale mellem fire polske video- og installationskunstnere, som deltager i udstillingsrækken Territories i galleriets demorum, under ledelse af udstillingens kurator Aleksandra Księżopolska. 

Territories er ikke en regional afdækning af den polske kunstscene. Det er derimod en kuratorisk undersøgelse af steder, rum og relationer. Her er fokuseret på at koncentrere sig om essensen af det imaginære rum, som kunstnerne har skabt, hvor der kun er få dimensionale lag. Territories vil forsøge at identificere menneskets eksistentielle position i en ultramoderne verden, hvor rum kan opløses og destabiliseres. Identifikationen og genidentifikationen af sociale og kulturelle relationer er et tilbagevendende tema i kunstnernes praksis.

De deltagende kunstnere er Dominik Lejman, Adam Witkowski, Iwo Rutkiewicz og Kaja Dobrowolska. Dette udvalg søger at fremhæve en gruppe kunstnere, som arbejder med et analytisk perspektiv på samtidens paradigme om non-steder, som identificerer “hullerne” og risikoerne i denne forståelse såvel som indleder en diskursiv dialog. Den æstetiske diversitet i kunsternes praksis refererer til deres individuelle organisering af systemer og regler for, hvordan samtidigheden opfattes. Den tråd, der forbinder kunstnernes praksis, er en relation til en nærmest ritualistisk, mantrisk arbejde mod konstruktionen af en slags mandorla, delikat og skrøbelig i sit formsprog. De fem kunstneres værker er meditative og selvreflekterende. 

Tid & sted: 31. maj kl. 13.30 til 14.30 på Galleri Image.
Arrangementet foregår på engelsk.

Territories - Kunstnersamtaler finder sted i samarbejde med Art Weekend Aarhus.
Udstillingsrækken er støttet af Den Polske Ambassade i København