Markus Henttonen på residency

Den finske kunstner Markus Henttonen vil besøge Aarhus i august i anledning af sit arbejde med det kunstneriske projekt FRESH EYES – international artists rethink Aarhus. FRESH EYES er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter i forbindelse med kulturhovedstad Aarhus 2017.
Udstillingsperiode:
10-08-2015 - 23-08-2015
Medie:
Fotografi
Titel:
Markus Henttonen på residency
Kunstner:
Markus Henttonen
Den finske kunstner Markus Henttonen vil besøge Aarhus i august i anledning af sit arbejde med det kunstneriske projekt FRESH EYES – international artists rethink AarhusFRESH EYES er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter i forbindelse med kulturhovedstad Aarhus 2017, hvor en række internationale fotokunstnere og forfattere er inviteret til Aarhus for at opleve byen og gentænke den visuelt og poetisk. 

Markus Henttonen (f. 1976) begyndte at arbejde med dokumentarfotografiet i 1990’erne, da han grundet sin skateboardinteresse besluttede sig for at fotografere skateboardere til de finske magasiner, eftersom han ikke mente, at de billeder, der eksisterede, var af høj nok kvalitet. Siden Henttonen afsluttede sin uddannelse på Turku Arts Academy i Finland i 2002, har hans fotografier bevæget sig hen imod en mere narrativ fortælling, dog uden iscenesættelse af eller kontrol over, hvad der udspiller sig foran kameraet. Henttonens værker behandler forholdet mellem mennesker og deres daglige omgivelser. Han er interesseret i de steder og situationer, der umiddelbart fremstår ordinære, men som langt fra er det. Hans fotografier af anonyme omgivelser og hverdagsbegivenheder indhylles ofte i en lettere melankolsk stemning. Billedserien Silent Night fra 2012-2014 er et godt eksempel herpå. Her har Markus Henttonen fotograferet huse, indkørsler og forhaver, der er dekoreret med lyskæder og renset for al menneskelig aktivitet. Badet i det kunstige lys får billederne et nærmest hyperreelt udtryk, der får husene til at fremstå som modeller snarere end faktiske steder.

Når Markus Henttonen er på residency i Aarhus fra den 10. til den 23. august vil han påbegynde sine værker til FRESH EYES og her lade århusianske steder komme under sit særlige fotografiske bliks behandling.

Markus Henttonens hjemmeside: http://www.markushenttonen.com/

Støttet af Aarhus 2017, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond, Bikubenfonden
sponsorlogoer
sponsorlogoer
sponsorlogoer
sponsorlogoer