Territories - Emotional Landscape

Video- og installationsværker af fem polske kunstnere vises i Demorummet. Territories vil forsøge at identificere menneskets eksistentielle position i en ultramoderne verden, hvor rum kan opløses og destabiliseres.
01.06.2015 - 31.07.2015: Kaja Dobrowolska
Udstillingsperiode:
01-06-2015 - 31-07-2015
Medie:
Video
Titel:
Territories - Emotional Landscape
Kunstner:
Kaja Dobrowolska
Video- og installationsværker af fem polske kunstnere: 
Adam Witkowski, Dominik Lejman, Iwo Rutkiewicz, Katarzyna Józefowicz og Kaja Dobrowolska. 

Kurateret af 
Aleksandra Księżopolska 
Præsenteres i Demorummet ved Galleri Image
26.01.15 – 31.07.15

Territories
 er ikke en regional afdækning af den polske kunstscene. Det er derimod en kuratorisk undersøgelse af steder, rum og relationer. Her er fokuseret på at koncentrere sig om essensen af de billedelige rum, som kunstnerne har skabt, hvor der kun er få dimensionale lag. Territories vil forsøge at identificere menneskets eksistentielle position i en ultramoderne verden, hvor rum kan opløses og destabiliseres. Identifikationen og genidentifikationen af sociale og kulturelle relationer er et tilbagevendende tema i de fleste af værkerne.

Kaja Dobrowolska
Video: Emotional Landscape, 2013 (3:29)
01.06- 31.07 (Vist i Demorummet døgnet rundt)


I det performative videoselvportræt Emotional Landscape søger Kaja Dobrowolska at fastholde og materialisere følelser. Hendes bevægelser tegner en uberegnelig og neurotisk kurs som for at skabe en illusion om formål. Beskueren er vidne til, at kunstneren kravler og kryber på og omkring en bakke, mens hendes tilsyneladende absurde bevægelser samler sig til et sammenhængende assemblage, som udfordrer selvets egne fysiske grænser. En afgrænsning skabt af egne begrænsninger.

Titlen Emotional Landscape er nøglen til forståelse af værket. Æstetiske, sorthvide billeder viser sporene på kunstnerens eget følelsesmæssige landkort, understreger forhold. Kanter, kurver, tekstur, temperatur spiller længde- og breddegradernes rolle. Dette cartogram fører den observante beskuer ind i de helt intime territorier i kunstnerens indre verden, hvor det udvendige og det indvendige konstant sammenflettes, mens følelser, rum og krop overlapper og krydser.

Kaja Dobrowolska er uddannet fra Den Polske Filmskole i Lodz, Afdeling for Fotografi i 2013. Hun arbejder overvejende med fotografi og video, hvor hun eksperimenterer med at kombinere lyd og billede. Hun undersøger forholdet mellem medie, hukommelse og perception. Hun blev i 2013 udvalgt til ShowOFF sektionen af Krakow Photomonth Festival, dedikeret til markante unge kunstnere.

Udstillingsrækken Territories er kurateret af Aleksandra Księżopolska, CSW Laznia, Gdansk og støttet af Den Polske Ambassade i København.