Territories - The Container

Video- og installationsværker af fem polske kunstnere vises i Demorummet. Territories vil forsøge at identificere menneskets eksistentielle position i en ultramoderne verden, hvor rum kan opløses og destabiliseres.
30.03 - 26.04: Iwo Rutkiewicz
Udstillingsperiode:
30-03-2015 - 26-04-2015
Medie:
Video
Titel:
Territories - The Container
Kunstner:
Iwo Rutkiewicz
Video- og installationsværker af fem polske kunstnere: 
Adam Witkowski, Dominik Lejman, Iwo Rutkiewicz, Katarzyna Józefowicz og Kaja Dobrowolska. 

Kurateret af 
Aleksandra Księżopolska 
Præsenteres i Demorummet ved Galleri Image
26.01.15 – 30.06.15

Territories
 er ikke en regional afdækning af den polske kunstscene. Det er derimod en kuratorisk undersøgelse af steder, rum og relationer. Her er fokuseret på at koncentrere sig om essensen af de billedelige rum, som kunstnerne har skabt, hvor der kun er få dimensionale lag. Territories vil forsøge at identificere menneskets eksistentielle position i en ultramoderne verden, hvor rum kan opløses og destabiliseres. Identifikationen og genidentifikationen af sociale og kulturelle relationer er et tilbagevendende tema i de fleste af værkerne.

Iwo Rutkiewicz
Video: The Container, 2010 (6:41)
30.03- 26.04 (Vist i Demorummet mellem kl.17-10)

I en refleksion over temaet typologien i gallerier for samtidskunst dokumenterer Iwo Rutkiewicz’ video The Container modstillingen mellem virkeligheder: den moderne arkitektur og strategierne omkring udstilling af samtidskunst. Serier af levende billeder påvirkes af akkumulationer af stort og småt, som stræber imod at danne en harmonisk enhed eller modsat at skabe forstyrrelse. Kunstneren overlader os, beskuerne, frihed til at analysere.
De vidtudstrakte rum i nutidens kunstkasser stræber mod gigantismen, de er udformet til at udfordre snarere end at indskrænke og omfavne beskueren. Sære proportioner og rumligheder opfordrer til udforskning, mens vertikaliteten, trapezoide, horisontale eller sammenløbende linjer ofte bliver ornamenter i sig selv. Kæmpeskalaen, de dramatiske interiører og vidtudstrakte neutrale vægge synes at ånde og give plads til egne fortolkninger. De anonyme karakterer, som præsenteres i det nærmest surrealistiske og hypnotiske værk The Container, synes at relatere til disse rum på nye måder. Hvad enten det er en enkelt besøgende på et galleri eller en hel flok, muligvis samlet til åbningen af en udstilling, synes de alle at være på vej til at opnå dette. Når man betragter deres harmoniske, langsomme bevægelser, repetitive gestik og blikke kan man få en fornemmelse af, at tyngdeloven er ophørt med at eksistere. Deres adfærd danner en rytmisk koreografi i symmetri med de rette vinkler og rummenes vertikalitet.


Et samarbejde mellem Galleri Image og Laznia Centre for Contemporary Art, Gdansk
Støttet af Den Polske Ambassade i København