Territories - New Order

Video- og installationsværker af fem polske kunstnere vises i Demorummet. Territories vil forsøge at identificere menneskets eksistentielle position i en ultramoderne verden, hvor rum kan opløses og destabiliseres.
Udstillingsperiode:
26-01-2015 - 27-02-2015
Medie:
Video
Titel:
Territories - New Order
Kunstner:
Adam Witkowski
Video- og installationsværker af fem polske kunstnere:
Adam Witkowski, Dominik Lejman, Iwo Rutkiewicz, Katarzyna Józefowicz og Kaja Dobrowolska

Kurateret af Aleksandra Księżopolska
Præsenteres i Demorummet ved Galleri Image
26.01.15 – 30.06.15

Territories er ikke en regional afdækning af den polske kunstscene. Det er derimod en kuratorisk undersøgelse af steder, rum og relationer. Her er fokuseret på at koncentrere sig om essensen af de billedelige rum, som kunstnerne har skabt, hvor der kun er få dimensionale lag. Territories vil forsøge at identificere menneskets eksistentielle position i en ultramoderne verden, hvor rum kan opløses og destabiliseres. Identifikationen og genidentifikationen af sociale og kulturelle relationer er et tilbagevendende tema i de fleste af værkerne.

Adam Witkowski
Video: New Order, 2012 (6:37)
26.01 – 27.02 (Vist i Demorummet mellem kl.17-10)


Adam Witkowskis undersøgelser af rummet imellem rummene tilbyder beskueren drømmeagtige billeder. Både surrealistiske og imaginære kartografier kan opstå i den gentagne kortlægning i værket. New Order er et uvirkeligt sted uden et egentligt rum. I dette værk søger Witkowski at skabe et ideelt sted, der ligger langt væk fra vores tvetydige og forvirrende virkelighed. Hans vue forandrer sig, pulserer, og fluktuerer. Han bygger en Verdens-skabelon, et mønster, der er næsten matematisk og videnskabelig. Hvert enkelt element spiller rollen som et symbol og et tegn. De kan alle eksistere separat og som en assemblage af tegn. Åbnings- og lukningsbilledet i videoen er identiske. Hvad end der sker undervejs i kurven og hvor meget, den end organisk forvandler sig, så vender den tilbage til sit oprindelige stadie.

Et samarbejde mellem Galleri Image og Laznia Centre for Contemporary Art, Gdansk.

Støttet af Den Polske Ambassade i København.