PhotoBook Week Aarhus 2014

I samarbejde med Aarhus Arkitektskole og Det Jyske Kunstakademi var Galleri Image med til at arrangere Danmarks første fotobogsfestival. Festivalen præsenterede fotobøger fra bl.a. Sydkorea, Rusland, Irland samt Tyskland.
Udstillingsperiode:
09-10-2014 - 11-10-2014
Medie:
fotobøger
Titel:
PhotoBook Week Aarhus 2014
Kunstner:
Galleri Image/Arkitektskolen Aarhus

PHOTOBOOK WEEK AARHUS

Programmet for PhotoBook Week Aarhus kan findes her.

Duften, vægten og papirets taktile egenskaber adskiller fotobogen fra andre fotografiske medier og giver kunstneren mulighed for at skabe en helt særlig, sanselig oplevelse for publikum. Galleri Image giver i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus, Det Jyske Kunstakademi og Rum46 fra 9.-11. oktober publikum mulighed for at opleve netop dét og gennembladre en mangfoldighed af fotobøger fra hele verden til Danmarks første fotobogsfestival nogensinde. 
Festivalen sætter fokus på fotobogens udvikling og rolle som kunstnerisk medie og byder på både udstillinger, et marked med uafhængige kunstforlag, hvor både inkarnerede fotobogsnørder og novicer kan få fotografiske perler med hjem til bogreolen, samt en række af talks og debatter under ledelse af Jesper Rasmussen (rektor, Det Jyske Kunstakademi), Claus Peder Pedersen (forskningschef, Arkitektskolen Aarhus), Anne Elisabeth Toft (lektor, Arkitektskolen Aarhus) og Moritz Neumüller (kurator, skribent). 
Fotobogen har gennem de seneste år vist sig som et af de vigtigste medier inden for det fotografiske felt, som ikke bare har været med til at omskrive fotografiets historie, men også har givet kunstnere mulighed for at skabe kontekster og præsentationer af deres værker i kunstnerisk form. Ud over smukke billeder byder fotobogen også på visuelle fortællinger, hvor forløb og layout samt bogens fysiske egenskaber går op i en højere enhed. 

PhotoBook Week Aarhus skydes i gang med en udstilling med kunstner og stifter af det uafhængige fotobogforlag NOBODY BOOKS Stephen Gill på Galleri Image allerede fra 29. august – 26. oktober, ligesom også Arkitektskolen Aarhus fra 9.-17. oktober viser en udstilling af fotobøger om arkitektur kurateret af Prof. Dr. Rolf Sachsse fra Hochschule der Bildenden Künste, Saarbrücken. 

Under selve festivalen vil man kunne opleve fotobøger præsenteret i flere former: 
Kunstner og professor på Chung-Ang University i Korea Kyungwoo Chun har udvalgt en række fotobøger fra Sydkorea, samt præsteret at få enkelte nordkoreanske fotobøger ud af det ellers hermetisk lukkede land og med til Aarhus, hvor de kan opleves i fysisk form. 

The Library Project – en international samling af de bedste udgivelser fra hele verden gør det med et genrerøst udlån muligt for festivalens gæster at stifte bekendtskab med hundredevis af de mest skelsættende og eksperimenterende fotobøger. Værkerne er indsamlet gennem de seneste fem år, og projektet styres af stifter og leder af PhotoIreland Festival, Ángel Luis González Fernández, som bringer bøgerne til Aarhus.

Et udvalg af russiske fotobøger fra Galleri Images samling samt boggaver fra unge russiske kunstnere fra FotoDepartment i Skt. Petersborg vil også blive vist. Et slideshow med præsentation af russiske fotobøger helt tilbage fra revolutionsårene og frem til nu er blevet til i samarbejde med Irina Chmyreva, der er senior kurator ved Project In Support for Photography in Russia, IRIS Foundation. 

Endelig vil man på Galleri Image kunne se og bladre i galleriets samling af fotobøger, kataloger og fotorelaterede bøger fra Danmark og udlandet. Samlingen er åben i galleriets åbningstid – også før og efter festivalen. 

PhotoBook Week Aarhus er et samarbejde mellem Galleri Image, Arkitektskolen Aarhus og Det Jyske Kunstakademi.

Photobook Week Aarhus er støttet af Statens Kunstråd, Aarhus Kommune, den Koreanske Ambassade i Danmark, og den Østrigske Ambassade i Danmark.