3 Talks om Kunst, Arkitektur og Mediearkitektur

I november afholdt Galleri Image et seminar om kunst, arkitektur og mediearkitektur i samarbejde med Aarhus Litteraturcenter og Aarhus Billedkunstcenter.
De tre forelæsere var Martin Brynskov, Thomas Kellner og Jesper Rasmussen.
Udstillingsperiode:
03-11-2014 - 03-11-2014
Medie:
Fotografi, arkitektur
Titel:
3 Talks om Kunst, Arkitektur og Mediearkitektur
Kunstner:
Thomas Kellner, Jesper Rasmussen, Martin Brynskov
Mandag d. 3 november kl. 19.30 sætter Galleri Image i samarbejde med Aarhus Litteraturcenter og Aarhus Billedkunstcenter fokus på kunst, arkitektur og mediearkitektur. Seminarets oplægsholdere vil bestå af formanden for mediearkitekturbiennalen i Aarhus Martin Brynskov, den tyske fotograf Thomas Kellner og kunstner og rektor for det Jyske Kunstakademi Jesper Rasmussen. D. 19 til 22 november er dagene, hvor mediearkitekturbiennalen løber af stablen i Aarhus. Mediearkitektur er en sammensmeltning af arkitektur og medier, eksempelvis som når husfacader også fungerer som en interaktiv skærm. Formanden for biennalen Martin Brynskov vil indføre publikum i det varierede og innovation felt som mediearkitekturen udgør.

Thomas Kellner gæster Aarhus i forbindelse med projektet FRESH EYES – international artists rethink Aarhus, hvor han vil fortolke et af Aarhus mere ikoniske bygninger gennem sin helt unikke fotografiske metode. Kellners motiver består generelt af arkitektoniske strukturer, der er visuelt genkendelige eller ikoniske i den vestlige kultur. I sit foredrag vil Kellner indføre publikum i sin fascinerende konceptuelle praksis og dens billedlige æstetik.

Rum og arkitektur er tematikker, der er blevet bearbejdet kunstnerisk ved flere lejligheder af billedkunstner Jesper Rasmussen, eksempelvis i serien Off Location, hvor en række fotografier af bygninger og steder i det offentlige rum er blevet digitalt retoucherede for alle spor af menneskelig tilstedeværelse. Selvom motiverne umiddelbart fremstår velkendte og fortrolige, har billederne via Rasmussens kunstneriske greb fået en fremmedgørende og ’unheimlich’ karakter, der giver os et indtryk af en slags parallel virkelighed. Aftenens oplæg af Jesper Rasmussen vil omhandle hans helt unikke tilgang til arbejdet med arkitektoniske strukturer.

Tidsplan:
19.30: Martin Brynskov
20.00: Thomas Kellner
20.30: Jesper Rasmussen

Dato: 3. November 2014

Sted: Godsbanen i Vogn 1, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

N.B. Arrangementet foregår på engelsk.